Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:22 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Servicii de asigurare a navelor pentru Garda de Coastă (document)

ro

18 Jan, 2016 21:53 1700 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Garda de Coastă a atribuit, prin negociere fără anunț de participare, un contract privind ”asigurare tip P&I a navei MAI 0201”, pe timpul deplasării și desfășurării misiunilor internaționale în anul 2015 și 2016. Justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare a fost faptul că este o situație de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condițiile stricte stabilite în directivă.
 
Locul principal de prestare: Marea Neagră, Marea Mediterană, zona: Italia, portul Catania. Valoarea totală final a contractului este de 39.690 lei.
 
S-au primit două oferte pentru acest contract, ambele fiind admisibile. Garda de Coastă a decis că operatorul economic ce s-a calificat pentru acest contract este Certasig-Societate de Asigurare și Reasigurare SA.
 
Sediul social al acestei firme este în Bucureşti în Sectorul 1, pe strada Nicolae Caramfil, nr. 61B și a fost înființată în 1999. Capitalul social al acestei societăți este de 33.288.761,6 lei. Acționarul persoană juridică este SC Certasig Holdings SA, cu sediul în Luxemburg, L- 2134 Luxemburg, 58 RUE Charles Martel. Mai există și o listă de asociați, însă cota lor de participare la beneficii și pierderi este de 0.7%. Societatea are mai multe filiale în țară. Borobar Felicia este împuternicit sucursală în Timiş, Sandu Simona Claudia la Hunedoara, Mihai Cristian Daianu este administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, Mihaela Cojocaru este administrator/director şi vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi are puteri depline şi nelimitate, cetăţeanul britanic Grindley James Julian este administrator şi preşedinte al CA, cetăţeanul britanic James Julian Grindley este director general, Deliorga Dănuţ este directorul sucursalei din Constanţa, cetăţeanul american Todd Christopher Passman este administrator şi membru în CA şi are puteri depline şi nelimitate, cetăţeanul polonez Radoslaw Pawlowski este administrator şi membru în CA. Obiectul de activitate al firmei este bazat pe "alte activităţi de asigurări (exceptând asigurările de viaţă)".
 
Potrivit vrajitorul.eu, ultima publicare în ANAF este 30.09.2015, iar la acea dată societatea nu avea datorii la bugetul de stat!
 

Sursa foto: anchetespeciale.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii