Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Penitenciarul Poarta Albă renovează o secție de deținere! Valoarea estimată a lucrărilor este aproape 67.000 de euro

ro

08 Mar, 2024 17:00 606 Marime text
 
 
  • Conform licitatiapublica.ro, valoare estimată a lucrărilor este de 336.105,18 de lei (aprox. 67 mii euro), iar data limită pentru depunerea ofertelor este de 13 martie 2024, ora 10:00.
 
 
Penitenciarul Poarta Albă, din județul Constanța, achiziționează lucrări de intervenții fără autorizație de construire aferente Secției de Deținere EVT 1 din cadrul Secției Exterioare Valu lui Traian!
 
În urma ofertării, autoritatea contractantă va contacta ofertantul cu prețul cel mai mic.  
 
Conform licitatiapublica.ro, valoare estimată a lucrărilor este de 336.105,18 de lei (aprox. 67 mii euro), iar data limită pentru depunerea ofertelor este de 13 martie 2024, ora 10:00.
 
Obiectul achiziției
 
Obiectul prezentei proceduri de achiziție directe constă în contractarea executării lucrărilor de intervenție fără autorizare de construire la imobilul EVT1, respectiv lucrări de reparații la construcții și instalații sanitare la standarde superioare de calitate, privind materialele și modul de punere în operă a acestora, din cadrul secției exterioare Valu lui Traian, Penitenciarul Constanța - Poarta Albă.
 
Conform Caietului de sarcini, prin lucrările de intervenție nu se intervine asupra imobilelor vecine, acestea nefiind afectate din punct de vedere al rezistenței mecanice și stabilității, securității la incendiu ori siguranței în exploatare și a dreptului de proprietate, de lucrările propuse.
 
Necesitatea și oportunitatea lucrării de intervenție fără autorizație de construire
 
Condițiile de cazare în locurile de detenție sunt esențiale pentru respectarea demnității umane a persoanei private de libertate.
 
Spațiile destinate cazării persoanelor private de libertate trebuie să întrunească standardele minime sanitare și de igienă, ținându-se cont de suprafața de locuit, volumul de aer, iluminare, sursele de încălzire și ventilație, prin raportare la condițiile climatice.
 
Beneficiile anticipate de către autoritatea contractantă după realizarea lucrărilor de intervenții fără autorizație de construire la imobilul C 24 sunt:
 
Menținerea unei stări de igienă corespunzătoare în camerele de deținere și în grupurile sanitare, asigurarea măsurilor de siguranță sporite și eliminarea posibilității schimbului neautorizat de bunuri, îmbunătățirea stării de spirit în rândul persoanelor condamnate, reducerea pierderilor de apă caldă și apă rece, precum și îmbunătățirea randamentului termic, eliminarea mucegaiului și a infiltrațiilor, creșterea duratei de viață a construcției, respectarea demnității umane și a standardelor minime sanitare și de igienă, asigurarea confortului persoanelor condamnate pe întreaga perioadă de detenție și asigurarea condițiilor de detenție similare tuturor persoanelor condamnate. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
FOTO+VIEO
Poliția din Vama Veche se mută în casă nouă! Din container, într-o clădire ce a aparținut Gărzii de Coastă

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii