Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Tulcea Complex Delta SRL, deținută de Hristu Caraman, câștigă al doilea contract pentru modernizarea unui port din județul Tulcea! A depus singura ofertă admisibilă (DOCUMENT)

ro

18 Jan, 2024 15:45 1285 Marime text
  • Complex Delta SRL Tulcea a depus singura ofertă admisibilă pentru contractul de peste 6,05 milioane de euro pentru modernizarea Portului Chilia Veche.
  • Hristu Caraman este asociat unic și administrator al Complex Delta SRL.
  • Acesta este cel de-al doilea contract vizând modernizarea unui port din județul Tulcea adjudecat de Complex Delta SRL, după cel vizând modernizarea Portului Sulina, adjudecat la începutul lui 2023, alături de Max Boegl Romania și Max Bögl Stiftung & CO. KG Germania.
  • Hristu Caraman este cunoscut al președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, fiind menționat în presa centrală (Puterea.ro) ca apropiat al acestuia.
Complex Delta SRL, din Tulcea, compania deținută de afaceristul Hristu Caraman, a câștigat recent cel de-al doilea contract pentru modernizarea unui port din județul Tulcea!
 
Este vorba despre contractul de „Proiectare și execuție lucrări aferente proiectului «Modernizarea și Dezvoltarea Portului Chilia Veche», având o valoare de totală de 30.091.245,87 de lei fără TVA, adică peste 6,05 milioane de euro, la cursul actual (Anunțul de atribuire – disponibil în Secțiunea Document).
 
Autoritatea contractantă este Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime SA.
 
Acesta este cel de-al doilea contract vizând modernizarea unui port din județul Tulcea adjudecat de Complex Delta SRL, după cel vizând modernizarea Portului Sulina, adjudecat la începutul lui 2023, alături de Max Boegl Romania și Max Bögl Stiftung & CO. KG Germania.
 
Hristu Caraman este cunoscut al președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, fiind menționat în presa centrală (Puterea.ro) ca apropiat al acestuia.
 
Despre contract
 
Informația privind atribuirea contractului a fost publicată în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că atribuirea s-a făcut prin licitație deschisă, fiind depuse trei oferte, una singură fiind însă admisibilă.
 
Finanțarea contractului este asigurată din „Fonduri europene nerambursabile prin POIM 2014-2020,AP2 - Creșterea volumului de mărfuri tranzitate prin terminale intermodale și porturi, OS 2.4 Creșterea volumului de mărfuri tranzitate prin terminale intermodale și porturi“.
 
De asemenea, se precizează că „Încheierea contractului de achiziţie sectorială este condiţionată de obţinerea/aprobarea finanţării lucrărilor din fonduri de la bugetul de stat şi/sau fonduri europene nerambursabile, semnarea contractului fiind posibilă doar în situaţia în care se respectă dispoziţiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislației privind finanţele publice“.
 
Totodată, se arată că „în cazul în care, indiferent de motive, obţinerea/ aprobarea finanţării lucrărilor din fonduri de la bugetul de stat şi/ sau fonduri europene nerambursabile nu se realizează, Entitatea Contractantă va aplica prevederile art. 225 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 99/2016, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică“.
 
Durata contractului este de 78 de luni.
 
Despre Complex Delta SRL
 
În decembrie 2022,  Complex Delta SRL a câștigat un contract de circa 2,7 milioane de euro încheiat de la ARBDD pentru stația mobilă pentru creștere pui sturioni, fiind vorba despre proiectarea și execuția acesteia.
 
Detalii pot fi consultate în articolul

Două oferte retrase, pentru un contract de aproape 2,7 milioane de euro cu ARBDD Tulcea! Ce firmă a câștigat
 
De asemenea, la începutul anului 2023, Complex Delta SRL și-a adjudecat și contractul de peste 16 milioane de euro de modernizare a Portului Sulina, după cum am arătat anterior.
 
Detalii pot fi consultate în articolul
 
Peste 16 milioane de euro, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru modernizarea Portului Sulina, etapa I. Ce firme iau banii
 
În 2021, Complex Delta SRL semnase alte două contracte cu ARBDD, vizând dragare și pompare.
 
Detalii pot fi consultate în articolele
 
Contract de lucrări de dragare și de pompare, atribuit de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (document)

și

Contract de lucrări de dragare și de pompare încheiat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (document)
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 18 ianuarie 2024, Complex Delta SRL a fost înființată în anul 1992, are sediul social în Tulcea, pe strada Isaccei, nr. 2 și se ocupă de construcții hidrotehnice.
 
Firma are un punct de lucru și pe strada Marmurei, nr. 2, din Tulcea.
 
Asociat unic și administrator este omul de afaceri tulcean Hristu Caraman, al cărui nume se leagă și de Delta Park SRL, Delta Green Energy SRL, Delta Windkraft SRL, Delta Premium Residence SRL, Compania de Construcții Hidrotehnice Delta SRL și Hotel Delta SA (unde este administrator).
 
Conform termene.ro, Complex Delta SRL figurează cu 208 achiziții directe (Instituția Prefectului – Județul Tulcea, Instititul de Cercetări Eco-Muzeale Gravilă Simion, Centrul Cultural Jean Bart Tulcea, Comuna Mahmudia, Județul Tulcea printre autoritățile contractante) și 29 de contracte publice (Compania Națională Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime SA, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării – ARBDD, Județul Tulcea, Comuna Murighiol, Comuna Pardina printre autoritățile contractante).

Evoluția achizițiilor directe - sursa foto - termene.ro
 
În 2022, Complex Delta SRL a declarat 182 de angajați, profit peste 32,43 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 106,91 de milioane de lei.
 
Potrivit termene.ro, începând cu anul 2013, societatea a fost pe plus, profitul crescând de la peste 1,38 de milioane de lei în 2013 la peste 32,43 de milioane de lei în 2022.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul de atribuire publicat în SEAP.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Procesul dintre Party Pass SRL, Instituţia Primarului Municipiului Tulcea, Consiliul Local al Municipiului Tulcea și Complex Delta, pe rolul Curții de Apel Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii