Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două oferte retrase, pentru un contract de aproape 2,7 milioane de euro cu ARBDD Tulcea! Ce firmă a câștigat

ro

29 Dec, 2022 00:00 2392 Marime text
  • Atribuirea s-a făcut prin procedura simplificată, două dintre ofertele depuse fiind ulterior retrase.
  • Ofera depusă de Complex Delta SRL, deținută de Hristu Caraman, a fost desemnată câștigătoare la o valoare totală de 13.322.480 de lei fără TVA, față de 13.324.880,12 lei fără TVA estimați inițial de ARBDD.
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a atribuit companiei Complex Delta SRL Tulcea contractul de circa 2,7 milioane de euro privind achiziționarea stației mobile pentru creștere pui sturioni, fiind vorba despre proiectarea și execuția acesteia.
 
Achiziția se înscrie în proiectul SMIS 136849 „Dezvoltarea Stației de monitorizare a peștilor migratori: sturioni și scrumbie Isaccea“, iar detaliile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice.
 
Tot acolo se precizează că atribuirea s-a făcut prin procedura simplificată, două dintre ofertele depuse fiind ulterior retrase.
 
Ofera depusă de Complex Delta a fost desemnată câștigătoare la o valoare totală de 13.322.480 de lei fără TVA, față de 13.324.880,12 lei fără TVA estimați inițial de ARBDD.
 
Suma la care a fost semnat contractul echivalează cu peste 2,69 de milioane de euro, la cursul actual.
 
Despre contract
 
În descrierea contractului se arată că „pentru realizarea obiectivelor proiectului este necesară realizarea unui flux tehnologic de cercetare, monitorizare, reproducere/ incubație, creștere, marcare și eliberare în Dunăre a puilor de pești migratori“.
 
Astfel, „pentru aceasta se impune achiziționarea, instalarea și menținerea în funcțiune a unor echipamente speciale“.
 
Autoritățile au explicat că „acest flux tehnologic se va realiza pe o structură plutitoare stație mobilă nepropulsată (tip ponton) care va avea ca principiu de funcționare folosirea apei din Dunăre pentru alimentarea unei stații de incubație și a unui modul de creștere puiet sturion“.
 
„Această stație va fi deplasabilă, amplasată pe o structură plutitoare stație mobilă nepropulsată (tip ponton) acostată/ ancorată la mal în zone ce vor fi alese în funcție de calitatea apei. Localizarea inițială a pontonului, considerată ca loc de livrare, punere în funcțiune și testare este în apropierea Stației de monitorizare a peștilor migratori a RBDD (Rezervația Biosferei Delta Dunării) din apropierea localității Isaccea, conform celor menționate în Acordul de principiu nr.5575 din 10.05.2022 emis de Primăria Orașului Isaccea“.
 
„Conform prevederilor Avizului nr.5657 din 08.08.2022 emis de Apele Române, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea, anexat, înainte de punerea în funcțiune se va proceda la obținerea Autorizației de Gospodărire a Apelor. Totodată se dorește ca pe durata de implementare a proiectului și după implementare, stația să poată fi mutată și să opereze în diferite secțiuni ale Dunării fiind posibilă ancorarea/ acostarea pe malul fluviului timp îndelungat (luni) fără întrerupere“, conform descrierii contractului.
 
În continuare, se mai precizează că „toată infrastructura trebuie realizată ținând cont că în multe dintre locațiile de acostare nu există facilități, cum ar fi cheiul, apa dulce sau electricitatea. Prin urmare, întreaga operare trebuie să se autosusțină. Se solicită livrarea «la cheie» a structurii plutitoare stație mobilă nepropulsată, începând cu proiectare și avizare de către ANR (Autoritatea Navală Română) până la înmatricularea, transportul, fixarea la mal/ acostarea și probele tehnologice“.
 
Foarte important, „această cerință se va aplica pe tot cuprinsul acestei documentații și se va înțelege de la sine chiar dacă nu este menționată explicit în diferite secțiuni. Furnizorul va propune și va realiza o soluție de acostare la mal pentru legarea cablurilor metalice/ parâme si fixarea școndrilor (babale fixate, cazici, inele de ancorare, etc.). În cele din urmă, Furnizorul va proiecta, realiza și amplasa structura plutitoare“.
 
„Pentru acostarea la locul de amplasare și racordarea la rețeaua de utilități (apă potabilă și alimentare cu electricitate) se vor furniza și instala elementele necesare (cabluri electrice, tablouri, racorduri internaționale, cabluri metalice/ parâme de acostare, școndri, pasarela/ platforme de acces, conducta de alimentare cu apă), furnizorul trebuind să asigure transportul structurii/ navei la locul de amplasare, acostarea, racordul la utilități și probele tehnologice pentru pornirea fluxului tehnologic“, spun autoritățile în drept.
 
De asemenea, acestea au arătat că „în funcție de posibilitățile de la locul de amplasare, furnizorul va realiza și amenajările necesare pentru acostarea la mal. Realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție și obținerea avizării de către Autoritatea Navală Română (ANR) cu o valoare estimată de 293.680,67 lei, construcția și echiparea navei conform cerințelor din caietul de sarcini având o valoare estimată de 13.031.199,45 lei, din care valoarea echipamentelor întărire capacitate administrativă este de 719.838,11 lei“.
 
Nu în ultimul rând, „obiectul contractului include transport la locul indicat de autoritatea contractantă, branșare la utilități, punere în funcțiune și efectuare de probe tehnologice precum și obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare“.
 
Despre Complex Delta SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată pe 28 decembrie 2022, Complex Delta SRL a fost înființată în 1992 și are sediul social în Tulcea, pe strada Isaccei, nr. 2, obiectul de activitate fiind reprezentat de construcții hidrotehnice.
 
Asociat unic și administrator este Hristu Caraman, iar Viorica Onatu este cenzorul societății.
 
Numele lui Hristu Caraman se leagă și de Delta Park SRL, Delta Windkraft SRL, Trade Agrofan SRL, Delta Green Energy SRL, Compania de Construcții Hidrotehnice Delta SRL, Delta Premium Residence SRL și Hotel Delta SA.
 
Pentru a reveni la Complex Delta, cifrele firmei arată că societatea a fost pe plus în 2021, fiind declarați 152 de angajați, profit peste 13,05 milioane de lei și cifra de afaceri depășind 68,12 milioane de lei.
 
Societatea are un punct de lucru în Tulcea, pe strada Marmurei, nr. 2.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Complex Delta SRL a încheiat contracte de achiziții publice îin valoare totală de 69.076.203,07 lei.
 
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această firmă se numără Administrația Națională Apele Române, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, dar și altele.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Atribuire fără licitație
O firmă din București va oferi servicii de management pentru un proiect al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii