Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de lucrări de dragare și de pompare încheiat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (document)

ro

19 Jun, 2021 09:01 3305 Marime text
  • Un contract de lucrări de dragare și de pompare a fost atribuit de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. 
  • Valoarea totală a achiziției (fără TVA): 7.736.503 RON, iar societatea căreia i-a fost atribuit contractul este Complex Delta SRL.


Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a atribuit recent un contract de lucrări de dragare și de pompare. Potrivit Licitatiapublica.ro, este vorba despre un contract de execuția lucrărilor de reconstrucție ecologica aferente proiectului ,,Îmbunătățirea condițiilor hidrologice în habitatele naturale acvatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării pentru conservarea biodiversitățîi și a resurselor halieutice - Complexele lacustre: Gorgova-Uzlina, Roşu-Puiu" Cod MySMIS 2014+ 120890, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 4 - Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversitățîi, monitorizarea calității aerului și decontaminare a siturilor poluate istoric, Obiectivul 4.1 -Creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversitățîi și refacerea ecosistemelor degradate.
 
Descriere:
II.1.4) Descriere succintă:
Având în vedere contractul de finanțare nr. 273 din 27.09.2019, prin care se obține finanțare pentru Proiectul ,,Îmbunătățirea condițiilor hidrologice în habitatele naturale acvatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării pentru conservarea biodiversității și a resurselor halieutice - Complexele lacustre: Gorgova-Uzlina, Roşu-Puiu" Cod MySMIS 2014+ 120890, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, este necesară achiziția serviciilor de specialitate privind managementul financiar al proiectului.
Prin realizarea lucrărilor se urmărește atingerea următoarelor scopuri:
- menținerea stării ecologice bune a ecosistemelor acvatice prin imbunatirea circulației apei;
- crearea condițiilor, în cazul unei secete prelungite, de evadare a faunei piscicole din lacurile cu volum de apă redus în canalele și brațele cu adâncime mare, ameliorarea calității apei și stării trofice a habitatelor naturale;
- limitarea fenomenului de eutrofizare prin stoparea surselor de îmbogățire a apei cu nutrienți.
Iar odată cu aceastea se vor atinge și aceste beneficii pentru localitățile limitrofe:
- accesul navelor sanitare și a celor de la pompieri pentru a interveni în situații de urgenta;
- aprovizionarea comunei cu furaje pentru animale cât și pentru a se putea livra animalele disponibile către abatoarele specializate;
- aprovizionarea comunei cu alimente și materiale de construcții;
Lucrările propuse prevăd refacerea / îmbunătăţirea circulaţiei apei în reţeaua hidrografică, precum şi a conectivităţîi unor canale şi lacuri la reţeaua de canale principale, în condiţiile de niveluri scăzute ale apelor Dunării, în scopul îmbunătăţirii regimului de scurgere şi asigurarea unui grad ridicat de împrospătare a apei. Încetinirea procesului de colmatare a lacurilor prin crearea de capcane de aluviuni urmare reprofilării secţiunii unor canale existente, în sensul adâncirii lor.
 
ETAPE DE LUCRU:
Investiția cuprinde 2 obiecte de construcțîi:
Obiectul nr. 1 – Lucrări de amenajare teren
Obiectul nr. 2 – Lucrări hidrotehnice de reconstrucție ecologică
Conform Bugetului proiectului, valoarea totală a achiziției este: 7.971.066,98 lei fără TVA, defalcată după cum urmează:
- 379.574,62 lei fără TVA – cheltuieli cu amenajarea terenului;(CAP.I)
- 7.155.496,39 lei fără TVA – cheltuieli cu realizare lucrări reconstrucție ecologica;(CAP.IV)
- 435.995,97 lei fără TVA – cheltuieli cu organizarea de șantier;(CAP.5.1.)
Valoarea totala a achiziției (fără TVA): 7.736.503 RON, iar societatea căreia i-a fost atribuit contractul este Complex Delta SRL.
 
Despre Complex Delta SRL  
 
Conform confidas.ro, societatea Complex Delta SRL a fost înființată în anul 1992 și are sediul social în municipiul Tulcea, strada Isaccei. Potrivit raportării pe anul 2020, societatea are o cifră de afaceri de 27.430.541 de lei, profit de 1.409.356 de lei și 86 de angajați. Unic asociat în cadrul firmei este Hristu Caraman, acesta fiind și administratorul societății ce are ca domeniu de activitate „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. În perioada 1 ianuarie 2010 – 18 iunie 2021 societatea a fost parte în trei procese aflate pe rolul instanțelor. De asemenea, în perioada 01.04.2020 - 03.01.2013 compania Complex Delta S.R.L. a încheiat 121 contracte de achiziții publice in valoare totală de 26.458.091,47 lei.
  
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire a contractului.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii