Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea, preluată de soția regretatului Grigore Comănescu, va asfalta străzile din Vama Veche (DOCUMENT)

ro

15 Jun, 2023 13:52 2182 Marime text
  • Asfalt Dobrogea este deținută de Vasilica Comănescu (99%) și Iurin Pancencu (1%), ultimul fiind și administratorul societății.
  • Valoarea totală a contractului este, potrivit datelor oficiale, de 1.481.954,8 lei fără TVA, adică aproape 300.000 de euro la cursul actual, inițial fiind estimat de primărie la 1.724.771,47 de lei fără TVA.
Asfalt Dobrogea, una dintre cele mai cunoscute companii deținute de regretatul afacerist constănțean Grigore Comănescu și preluată de soția acestuia, Vasilica Comănescu, după decesul său, a semnat cu Primăria Limanu contractul pentru asfaltarea străzilor din Vama Veche.
 
Contractul are o valoare de aproape 300.000 de euro la cursul actual și a fost atribuit prin procedura simplificată, în cadrul căreia au fost depuse trei oferte, dar una a fost considerată inacceptabilă.
 
Informațiile privind contractul au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că este vorba despre „execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiție ,«Asfaltare străzi în localitatea Vama Veche: Nichita Stănescu, Mihai Eminescu, Arinului, Tudor Vladimirescu».
 
Despre contract
 
Valoarea totală a contractului este, potrivit datelor oficiale, de 1.481.954,8 lei fără TVA, adică aproape 300.000 de euro la cursul actual, inițial fiind estimat de primărie la 1.724.771,47 de lei fără TVA.
 
Nu este posibilă subcontractarea, se arată în datele publicate în SEAP.
 
„Prin acest proiect“, se precizează în descrierea achiziției, „se propune modernizarea infrastructurii rutiere, prin asfaltare, a drumurilor din comuna Limanu, Vama Veche, județul Constanța“.
 
„S-a ales următoarea soluție de realizarea a unei structuri rutiere suple: Îmbrăcăminte din beton asfaltic BA16 (6 cm); Strat din fundație superioară din piatră spartă sort 0-31,5 (12 cm); Strat din fundație inferioară din piatră spartă sort 0-63 (25 cm); Strat de nisip (7 cm); Pantă transversală de 2,5% spre borduri sau acostamente“, potrivit autorității contractante.
 
Au mai spus reprezentanții primăriei că „după execuţia lucrărilor, locuitorii din zonă vor beneficia de condiţiile necesare pentru o circulaţie normală în orice perioadă a anului, iar populaţia şi mediul înconjurător vor avea mai puţin de suferit, fiind diminuate atât zgomotul, cât şi praful, consecinţe ale desfăşurării traficului rutier“.
 
Despre Asfalt Dobrogea SRL
 
Potrivit Confidas.ro, Asfalt Dobrogea a fost înființată în anul 2008 și are sediul social în Constanța, pe strada Interioară 4 nr. 8, ocupându-se de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor.
 
Până în luna aprilie, în companie se regăsesc numele lui Grigore Comănescu (asociat cu 99%) și Iurin Pancencu (1%), ambii fiind și administratorii societății.
 
După decesul lui Grigore Comănescu, părțile sociale pe care le deținea în societate au fost preluate de soția sa, Vasilica Comănescu.
 
Acum, Asfalt Dobrogea este deținută de Vasilica Comănescu (99%) și Iurin Pancencu (1%), ultimul fiind și administratorul societății.
 
 În urma decesului soțului său, Vasilica Comănescu este asociat și în Comprest Util SRL, Somaco Construct SRL, Com Util SRL și Prefabricate Dobrogea SRL.
 
Iurin Pancencu este administrator și al Somaco Construct, Com Util, Comprest Util și Prefabricate Dobrogea.
 
Pentru a reveni la Asfalt Dobrogea, în 2021firma a declarat 163 de angajați, profitul a scăzut la 9,36 de milioane de lei (față de peste 14 milioane de lei în 2020), iar cifra de afaceri a fost de peste 86,01 milioane de lei (față de 93,83 de milioane de lei în 2020).
 
Conform Confidas.ro, compania Asfalt Dobrogea SRL a încheiat 89 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 176.715.997,90 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au contractat serviciile companiei se numără CN APM Constanța SA, Comuna Aliman, Comuna Corbu, Comuna Adamclisi, Horia, Ghindărești, precum și altele.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul de atribuire a contractului cu Primăria Limanu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Moștenirea lui Grigore Comănescu
Cine se află în conducerea firmelor din Constanța, după moartea omului de afaceri?

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii