Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Escala dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM25) în portul Varna (galerie foto)

ro

10 Jul, 2021 14:50 2460 Marime text
  • Pe toată durata marșului către portul bulgăresc, navele din gruparea navală #NATO SNMCMG-2 au efectuat manevre și evoluții, în vederea perfecționării și îmbunătățirii nivelului de cooperare.
După plecarea dragorului maritim românesc „Locotenent Lupu Dinescu” din portul militar Constanța și integrarea acestuia în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor #SNMCMG2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2), astăzi, 9 iulie, membrii echipajului dragorului maritim au efectuat manevra de acostare în portul Varna din Bulgaria, în scopul refacerii capacității de luptă și îndeplinirii activităților specifice.

Pe toată durata marșului către portul bulgăresc, navele din gruparea navală #NATO SNMCMG-2 au efectuat manevre și evoluții, în vederea perfecționării și îmbunătățirii nivelului de cooperare.

Gruparea SNMCMG-2 operează în Marea Neagră, în perioada 7-27 iulie, și este alcătuită din nava de patrulare ESPS ,,Rayo” P-42 (Spania, nava-comandant a grupării), vânătorul de mine TCG ,,Akcakoca” M-268 (Turcia) și dragorul de mine ,,Locotenent Lupu Dinescu” DM-25 (România), desfășurând o gamă largă de exerciții de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, precum și misiuni de supraveghere maritimă.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” face parte din contingentul naval românesc al Forței NATO de Reacție (NATO Reaction Force) 2021, împreună cu fregata „Regina Maria” și un detașament de scafandri #EOD.

Sursa foto: Facebook/Fortele Navale Române (Ionuț Felea) 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii