Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:00 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât plăteşte Garda de Coastă pentru asigurarea unei nave MAI (document)

ro

11 Apr, 2016 20:34 1092 Marime text

Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

Garda de Coasta a atribuit, prin negociere fără anunţ de participare, un contract intitulat „asigurare navă MAI 1101”. Oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic a fost criteriul de atribuire.

Numele operatorului economic căruia i-a fost atribuit contractul a fost Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group SA, din Bucureşti. Estimat iniţial la valoarea de 90718.65 RON, fără TVA, contractul a fost achiziţionat pentru suma de 59125.00 RON, fără TVA.
Revenind la firma căreia i s-a atribuit contractul, aceasta figurează la Registrul Comerţului cu doi asociaţi persoane juridice cu sediul în Austria, respectiv Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe şi LVP Holding GMBH. La finalul anului 2012, firma declarase cifră de afaceri zero, un profit net de 14.880.090 de lei şi 1.304 salariaţi.

Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.

Ti-a placut articolul?

Comentarii