Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARSVOM cumpără motorină de aproape 700.000 de euro! (DOCUMENT)

ro

08 Nov, 2022 00:00 1836 Marime text
 
 
  • Agenția Română de Salvare a Vietii Omenești pe Mare - ARSVOM, este instituție publică cu personalitate juridică și a fost înființata prin O.G.. nr. 33/2004, aprobata cu modificări și completări prin Legea nr. 337/2004. 
  • ARSVOM este organul tehnic de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, prin care acesta asigură activitatea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare și intervenții în caz de poluare.
 
Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) cumpără 500 tone de motorină marină euro 5, fără accize, folosită pentru navigație.
 
Potrivit licitatiapublica.ro, contractul în valoare de 3.449.250 de lei (689.000 euro) a fost atribuit companiei OMV Petrom SA, cu sediul în Bucureşti, Sectorul 1, strada Coralilor.  
 
Conform datelor oficiale, OMV Petrom SA se ocupă de extracţia petrolului brut și are încheiate 800 de contracte publice.  
 
Acţionarii OMV Petrom SA sunt Ministerul Energiei, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20.698%, OMV Aktiengesellshaft, din Austria – cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 51.157%. și Acţionari Listă, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 25.285% / 25.285%
 
Verchere Christina Campbell este președinte al directoratului, Popa Alina – Gabriela apare ca director financiar, în timp ce Franck Albert Neel figurează ca responsabil cu activitatea de gaz şi energie.
 
Mai departe, Căprău Radu – Sorin este responsabil cu activitatea de rafinare şi marketing, iar Veit Hans Christopher  este responsabil cu activitatea de exploatare şi productie.
 
Alfred Stern este președinte al Consiliului de Supraveghere, iar vicepreședinte este Johann Pieininger.
 
Consiliul de Supraveghere este format din: Marius Stefan, Razvan Eugen Nicolescu, Niculae Havrilet, Jochen Weise, Daniel Turnheim, Elena Skvortsova și Martijn Arjen Van Koten.
 
Auditor este Ernst & Young Assurance Services SRL.
 
Pentru anul trecut, compania OMV Petrom SA a raportat un profit de 2.688.416.594 de lei, pentru anul 2020 - 1.381.578.837 de lei, în timp ce pentru 2019 profistul declarat a fost de 3.563.589.092 de lei.
 
Despre ARSVOM
 
Potrivit site-ului oficial al instituției, Agenția Română de Salvare a Vietii Omenești pe Mare - ARSVOM, este instituție publică cu personalitate juridică și a fost înființata prin O.G.. nr. 33/2004, aprobata cu modificări și completări prin Legea nr. 337/2004.
 
ARSVOM este organul tehnic de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, prin care acesta asigură activitatea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare și intervenții în caz de poluare.
 
În îndeplinirea obiectului sau de activitate, ARSVOM are următoarele atribuții:
 
a) duce la îndeplinire obligațiile ce revin statului român prin convențiile și acordurile internaționale la care acesta este parte, referitoare la activitatea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare;
 
b) îndeplinește sarcinile care îi revin din planul național de pregătire, răspuns și cooperare în caz de poluare marină;
 
c) execută intervenții în caz de poluare;
 
d) execută pe baza contractuală, conform Legii nr. 337/2004, următoarele prestări de servicii:
 
efectuarea operațiilor de căutare, asistență și salvare;
dezeșuarea, ranfluarea navelor și epavelor;
prestații de scafandrerie;
remorcaje interne și internaționale;
lucrări necesare la nave conform specificului activității;
stingerea incendiilor;
spargerea gheții în porturi și pe căile navigabile.
 
Conducere ARSVOM
 
director general: lt. col. dr. Ing. Voicu Ionuț
director exploatare: Crețu Iulian
șef serviciu planificare investitii: Pisica Cozmin
șef serviciu economic: Anghel Carmen Nina
șef birou tehnic: Dan Emilian George
birou resurse umane și comunicare: Juguleanu Nicoleta
serviciul coordonare și securitate operațională: Iordan Lucian
Grup Scafandri: Robescu Robert Marian.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
 Tribunalul Constanța a respins azi acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Valeriu Iorga cu DNA Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii