Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CURS PILOT PENTRU PERSONALUL DE LA BORDUL NAVELOR FLUVIALE PROPULSATE CU LNG

ro

10 Dec, 2014 11:08 1786 Marime text
Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV organizează, în perioada 10-12 decembrie 2014 cursul pilot LNG pentru personalul de la bordul navelor pe ape interioare ce utilizează combustibil LNG, ca activitate în cadrul proiectului cu finanțare europeană LNG Masterplan pe axa Rin-Main-Dunăre (www.lngmasterplan.eu).
“Acesta este al doilea curs dintr-o serie de patru organizate de CERONAV pe durata implementării proiectului. În luna iulie a acestui an, a avut loc cursul pilot LNG pentru personalul ambarcat la bordul navelor fluviale de bunkeraj, iar anul viitor vom organiza alte două: LNG pentru personalul ce lucrează în terminalele de LNG pe ape interioare şi LNG ca marfă transportată. Principalul obiectiv al proiectului este acela de a susține utilizarea la scară largă a gazelor naturale lichefiate în transportul pe ape interioare ca și combustibil ecologic și eficient, comparativ cu cei convenționali” a afirmat Ovidiu Cupşa, directorul general al CERONAV.
Proiectul, coordonat de ProDanube International, este cofinanțat prin programul TEN-T (Trans-European Transport Network), are o durată de 36 de luni și un buget total de 80.520.000 euro, 33 dintre parteneri primind finanțarea de 50% de la Comisia Europeană. Bugetul CERONAV este de 190.400 euro (cca. 837.760 RON), 50% reprezentând contribuţie proprie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii