Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfintirea troitei Calatorului pe Mare

ro

23 Apr, 2010 05:55 1909 Marime text
troita_1.jpgVineri, 23 aprilie 2010, ora 13.30, în parcul din faţa Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, va avea loc sfinţirea „Troiţei Călătorului pe Mare” ce poartă Hramul „Sfântul Gheorghe”, ceremonie ce va fi onorată de prezenţa Ministrului Apărării Naţionale, domnul Gabriel Oprea.

Troiţa a fost ridicată de meşteri ai Sihăstriei Putna, la iniţiativa şi prin grija prefectului judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, şi cu sprijinul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa – Director general  Ioan Bălan şi Societăţii Comerciale ABC Val – Director general Vasile Costea.  „Am înălţat această troiţă în cinstea tuturor celor care îşi leagă într-un fel sau altul destinul de mare, civili şi militari, dar şi a memoriei celor care şi-au pierdut viaţa în apele mărilor şi oceanelor lumii.” a declarat prefectul Claudiu-Iorga Palaz.

Ceremonia se va încheia cu defilarea gărzii de onoare, formată din patru plutoane ale Garnizoanei Constanţa şi un pluton al Grupului pentru Tradiţii Militare Române din Bucureşti, a cărui prezenţă este asigurată de Asociaţia Cultul Eroilor – Filiala Constanţa. 

Evenimentul este deschis publicului larg.

Nr.115/CP/22.04.2010
Cancelaria Prefectului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • carcea gavril 09 May, 2010 19:54 multumim dl.Suhani Sandu de la administratia portuara care prin grija lui lucrarile la aceasta troita au decurs exceptional.Salutari de la Putna.
  • carcea gavril 09 May, 2010 19:40 multumim prefectului Claudiu Palaz dar si domnului Suhani Sandu de la APC care a fost alaturi de noi muncitorii de la inceputul lucrari si pana la sfarsit.