Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima vizită de curtoazie a E.S. Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România, Domnul Ayaz Muhammad Khan la E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României, Domnul Mihail M. Vlasov

ro

28 Jan, 2014 17:40 1162 Marime text
Bucureşti, 27 ianuarie 2014. Excelenţa Sa Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României, Domnul Mihail M.Vlasov a avut privilegiul de a se număra printre primele Înalte oficialități, pe care Excelenţa Sa Ambasadorul Pakistanului a dorit să le întâlnească, după prezentarea scrisorilor de acreditare la 15 ianuarie 2014. De asemenea, Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România, Domnul Ayaz Muhammad Khan a dorit în mod expres să-l asigure pe Excelenţa Sa Preşedintele Camerei Naţionale că  buna colaborare dintre Camera de Comerţ  Naţională a României și Ambasada Republicii Islamice Pakistan la București, va continua și se va dezvolta în beneficiul reciproc al celor două comunități de oameni de afaceri, române și pakistaneze.
În contextul acestei prime reuniuni, Excelenţa Sa Președintele Camerei de Comerţ Naţionale a prezentat pe scurt, principalele atribuţii, rolul și structura Sistemului Cameral românesc și a Curții de Arbitraj Comercial Internaţional. Domnul Vlasov a subliniat importanţa contactelor bilaterale dintre oamenii de afaceri români și pakistanezi, în procesul de dinamizare a raporturilor economice dintre cele două ţări pentru identificarea unor forme adecvate de stimulare a volumului schimburilor comerciale bilaterale, în mod special prin menținerea unei legături permanente și directe cu Consilierul Economic al Ambasadei Pakistanului la București.
La rândul său, Ambasdorul Republicii Islamice Pakistan la București, Domnul Ayaz Muhammad Khan a menționat, pe fondul prieteniei tradiţionale împărtăşite de cele două state şi prin eforturi comune, principalele sectoare de activitate în care cooperarea româno-pakistaneză poate fi consolidată şi dezvoltată, printre domeniile de interes numărându-se cel energetic, inclusiv energia alternativă, agricultura şi industria textilă.
Dezideratele exprimate în cadrul acestei întrevedei vor prinde contur, întrucât, așa cum oaspetele pakistanez a anunțat, în luna aprilie 2014  o importantă delegație de oameni de afaceri pakistanezi din domeniul textil se va deplasa la București, Camera de Comerț Națională a României urmând a fi partenerul pentru organizarea unui Forum de Afaceri.
 
Direcţia Reprezentare Camerală
Biroul Relaţii Externe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii