Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Israel, în vizită de curtoazie la Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României

ro

28 Jun, 2012 16:06 1291 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Israel, în vizită de curtoazie la Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României

25 Iunie 2012


Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României - Camera Naţională -  Excelenţa Sa Domnul Avocat  Mihail M. Vlasov, a primit vizita de curtoazie a Excelenţei Sale Domnul Dan Ben – Eliezer,  însoţit de consilierul economic Domnul Arnon Arbel.
La întrevedere a fost prezent şi Domnul Jose Iacobescu, Preşedintele Onorific al Uniunii Camerelor de Comerţ şi Industrie Bilaterale din România, Preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România – Lichtenstein şi Doamna Cornelia Liliana Ştefănescu, Şef Cancelarie.
Această vizită de curtoazie a avut loc la scurt timp după desfăşurarea la 3 iunie 2012 a Adunării Generale Extraordinare a Membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Preşedintele Camerei Naţionale ales pentru un nou mandat de 5 ani folosind acest prilej pentru a-i prezenta oficialului israelian organele de conducere  alese şi obiectivele pentru mandatul 2012 – 2017.
Printre obiectivele Sistemului Cameral din România, preocuparea pentru consolidarea relaţiilor bilaterale cu Statul Israel ocupă un loc prioritar, nu numai din perspectiva oportunităţilor de afaceri pe care comunităţile de afaceri din România şi din Israel le pot valorifica dar şi prin prisma rădăcinilor adânci ale legăturilor prieteneşti statornicite de-a lungul anilor între cele două state.
„Întâlnirea noastră de astăzi este o reconfirmare a bunei colaborări materializată prin prezenţa în România a unor investitori de marcă din Israel şi prin cooperări multiple în diverse sectoare economice: bancar, telecomunicaţii, construcţii şi imobiliare, industrie alimentară, etc. Doresc ca  această excelentă colaboroare dintre Camera Naţională a României şi Biroul Economic al Ambasadei Statului Israel la Bucureşti  şă-şi aducă contribuţia  substanţială la dezvoltarea durabilă a comerţului bilateral, în beneficiul reciproc al celor două comunităţi de afaceri”, a evidenţiat E.S. Domnul Mihail M. Vlasov, Preşedintele Camerei Naţionale.
La rândul Domniei Sale Ambasadorul Statului Israel a reiterat legăturile profunde existente între Statul Israel şi România, o bază solidă pentru o dezvoltare mai susţinută a comerţului bilateral, îndeosebi în domeniile economic, al cercetării şi dezvoltării, al agriculturii, mediului, IT&C şi nu în ultimul rând al turismului. De altfel, turismul s-a aflat pe agenda de discuţii a diplomatului israelian propunând o abordare mai pragmatică a acestui sector foarte atractiv prin obiectivele turistice şi locurile sfinte din Israel.
Oficialul israelian a amintit că pe lângă acţiunile de promovare a comerţului la care în general oamenii de afaceri din România şi din Israel participă - schimb de misuni economice, târguri şi expoziţii  - există necesitatea impulsionării şi şi stimulării cooperării economice, întrucât volumul schimburilor bilaterale de numai aprox. 400 milioane USD, nu reflectă potenţialul real al cooperării româno-isreliene. Dezbaterea modalităţilor de accelerare a creşterii comerţului bilateral a constituit o altă temă predilectă în cadrul acestei întrevederi. 
În acest sens Ambasadorul Statului Israel a subliniat: „Există şanse să crească exportul de produse fabricate în România pe piaţa israeliană pentru că relaţiile inter-umane deţin un rol esenţial datorat puternicii comunităţi de israelieni din România stabilită în Israel”.
Pentru a da un imbold a celor menţionate diplomatul israelian a mai subliniat în încheiere „Cu toate că Israelul este lipsit de resurse mineraliere şi nu dispune de atâtea bogăţii naturale precum România, Statul Israel este al treilea Stat din lume după SUA şi Canada care investeşte cel mai mare procent din Produsul Intern Brut în cercetare şi dezvoltare, pentru că noi ne bazăm pe bunul cel mai de preţ, şi anume factorul uman “.

Camera de Comerţ şi Industrie a României
Direcţia Reprezentare Camerală - Biroul Relaţii Externe

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii