Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea Centrului „EURO DOBROGEA” - Centru de Resurse pentru Afaceri si Inovare Romania - Bulga

ro

09 Nov, 2009 19:43 1501 Marime text

comunicat de presa

12 noiembrie 2009, Constanţa
Lansarea Centrului „EURO DOBROGEA” - Centru de Resurse pentru Afaceri si Inovare Romania - Bulgaria
  
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa are în implementare proiectul “EURO DOBROGEA” - Centru de resurse pentru afaceri si inovare Romania – Bulgaria, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Phare CBC Romania-Bulgaria 2006, în parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Dobrici, Universitatea “Ovidius” Constanta şi Colegiul Tehnic Dobrici. Obiectivul general al proiectului este de a contribui la dezvoltarea economică a regiunii Dobrogea romanească şi bulgară, prin intermediul serviciilor de sprijin in afaceri si inovare.

In acest context, Camera de Comert, Industrie, Navigatie şi Agricultură Constanţa organizează, în cadrul proiectului, Conferinţa de lansare şi stimularea cooperării transfrontaliere la Constanţa, respectiv Lansarea Centrului Euro Dobrogea, în ziua de joi 12 noiembrie, ora 13.00,  la sediul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa din B-dul Al. Lapusneanu, nr. 185A, Constanta.  In cadrul Conferinţei de lansare se vor prezenta: Centrul şi serviciile sale, proiectul şi partenerii, „filmul” implementării proiectului, programul de acţiuni comune post-proiect. Cu această ocazie, reprezentanţii partenerilor vor semna Acordul de parteneriat „Euro-Dobrogea”.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt comunităţile de afaceri din Constanta şi Dobrici cu potenţial pentru dezvoltarea relaţiilor de afaceri româno-bulgare. Prin proiect s-au realizat următoarele activităţi:
§ Activităţi de execuţie şi dotare a Centrului Euro Dobrogea, situat în extinderea sediului principal al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Bd. Al. Lapuşneanu 185A.
§ Activităţi de organizare a serviciilor Centrului, prin eforturile tuturor partenerilor: servicii de informare si documentare, promovarea afacerilor transfrontaliere, instruire pe teme transfrontaliere.
§ Activităţi de promovare a Centrului şi stimulare a cooperării transfrontaliere
§ Promovarea si mediatizarea proiectului
§ Managementul proiectului

Bugetul total al proiectului a fost de 435.000 Euro, din care 382.3800 Euro reprezintă contribuţia Uniunii Europene.

Manager de proiect: Ion Dănuţ Jugănaru – Director General CCINA Constanta,  Tel: 0241 619854, e-mail: office@ccina.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii