Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garanti Bank a inregistrat un profit de 2,4 milioane de euro in primul trimestru din 2011

ro

12 May, 2011 16:59 1249 Marime text

Bucuresti, 12 mai 2011 - Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci din Romania, prezenta de 12 ani pe piata locala, a inregistrat un profit de 2,4 milioane de euro in primele trei luni ale acestui an (conform standardelor IFRS), continuindu-si astfel cresterea constanta din ultimii patru ani.

In linie cu strategia de consolidare a pozitiei de banca universala locala, Garanti Bank a atins un nivel al activelor de 1,5 miliarde de euro la sfarsitul lunii martie 2011. Portofoliul de credite acordate de banca a crescut la 835 milioane de euro, iar depozitele au atins 470 milioane de euro in aceeasi perioada. Numarul cardurilor de debit si de credit a depasit 200.000.

"Profitabilitatea a fost principalul nostru obiectiv in ultimii ani, iar eforturile pe care le-am facut cu scopul de a creste pe toate liniile de business si de a ne extinde reteaua de unitati sunt acum rasplatite prin profitul de 2,4 milioane de euro pe care l-am obtinut in primul trimestru al acestui an. In acest moment, suntem o banca profitabila si recunoscuta din ce in ce mai mult pe piata bancara locala datorita produselor si serviciilor noastre inovatoare si competitive", a declarat Murat Atay, Director General al Grupului Garanti.

"Suntem dedicati operatiunilor noastre din Romania si vom continua sa investim in proiecte de dezvoltare pe plan local. Aceste investitii vor viza in primul rand extinderea retelei de unitati, precum si infrastructura IT de care avem nevoie pentru a aduce si in Romania unele dintre cele mai de succes produse si servicii lansate de catre banca-mama din Turcia", a adaugat Murat Atay.

Alaturi de Garanti Bank, Grupul Garanti reuneste Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum si Garanti Credite Ipotecare, care isi desfasoara activitatea sub umbrela Garanti. Ele completeaza gama de produse si servicii a Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar - vehicule, echipamente si imobiliar - si sale & lease-back) si servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum si credite ipotecare dedicate achizitiei de imobile si terenuri sau refinantarii altor credite.

***

Garanti Bank activeaza in Romania ca banca locala universala, cu o gama completa de produse de calitate si servicii inovatoare pentru toate segmentele de business - retail, IMM si corporate. Prezenta pe piata din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu solid de clienti - peste 200.000, prin intermediul retelei de 75 de unitati, 170 de ATM-uri si peste 7.000 de terminale POS.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii