Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:05 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franklin Templeton şi Millennium Bank devin parteneri pentru distribuirea de fonduri de investiţii în România

ro

30 May, 2012 19:24 1016 Marime text

Bucureşti, 30 mai 2012. Franklin Templeton Investments1 şi Millennium Bank îşi anunţă parteneriatul pentru distribuirea de fonduri de investiţii care acoperă importante clase de active şi strategii investiţionale. Banca le va oferi clienţilor Prestige 11 fonduri2 domiciliate în Luxemburg, care sunt administrate de echipe experimentate din cadrul Franklin Templeton şi care variază de la instrumente cu venit fix până la acţiuni, de la strategii de valoare până la cele de creştere şi de la fonduri cu expunere pe o singură ţară până la cele regionale şi globale.

„Millennium Bank lucrează permanent la extinderea gamei de produse oferite clienţilor săi Prestige, mai ales în domeniul investiţiilor, astfel încât banca să le pună la dispoziţie instrumentele necesare pentru crearea unui portofoliu de investiţii echilibrat şi diversificat. Parteneriatul cu Franklin Templeton este un pas important în această direcţie", a declarat Eliza Erhan, Director Dezvoltare Produse Retail la Millennium Bank România.

„Suntem încântaţi să devenim parteneri cu Millennium Bank şi să le oferim investitorilor posibilitatea de a avea acces la expertiza Franklin Templeton prin intermediul celor 11 vehicule de investiţii cu venit fix şi în acţiuni, cu expunere pe unele dintre cele mai interesante pieţe şi sectoare. Le oferim clienţilor o perspectivă valoroasă, creată în urma a peste 60 de ani de experienţă şi definită de abordarea noastră unică asupra expertizei în investiţii şi de acoperirea noastră globală", a declarat Borno Janekovic, Director Europa Centrală şi de Est, Franklin Templeton Investments.

Franklin Templeton Investments, care are birouri în peste 30 de ţări din întreaga lume şi oferă o gamă largă de soluţii şi servicii de investiţii în mai mult de 150 de ţări, este deja partener al grupului Millennium bcp în Portugalia şi în Grecia.

Lansată la începutul lui 2011, linia de business Prestige a Millennium Bank se adresează clienţilor care au economii de cel puţin 20.000 de euro sau venituri lunare de minimum 1.400 de euro, prin produse şi servicii financiare dedicate, precum şi printr-o reţea de distribuţie specială şi manageri de relaţii cu clienţii dedicaţi. Clienţii Prestige ai băncii mai au acces la fonduri globale administrate de ING Investment Management, precum şi la fonduri locale administrate de Pioneer Asset Management.

Pentru mai multe informaţii despre fondurile Franklin Templeton, accesaţi www.franklintempleton.ro.

Millennium Bank face parte din cel mai important grup financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, şi şi-a început activitatea pe piaţa românească pe data de 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară. Banca se adresează atât populaţiei, cât şi companiilor, printr-ogamă largă de produse.

Millennium bcp este un exemplu de succes pe piaţa bancară europeană. Fondată în 1985, Millennium bcp a înregistrat, în martie 2012, active totale în valoare de 92 miliarde de euro. Millennium este liderul pieţei bancare private portugheze şi este componentă a unor importanţi indici bursieri naţionali şi internaţionali, în special Euronext PSI Servicii Financiare, PSI-20, DJ Eurostoxx, Bebanks şi Euronext 100 - tranzacţionaţi pe bursele din Lisabona, Paris, Bruxelles şi Amsterdam.

Grupul Millennium bcp are o reţea de peste 1.700 de unităţi şi mai mult de 21.500 de angajaţi.

Millennium bcp oferă o gamă largă de produse şi servicii, printre care produse de economisire, de investiţii, împrumuturi ipotecare, credite de consum, banking comercial, leasing, factoring, asigurări, banking de investiţii, private banking şi managementul activelor, punând la dispoziţie clienţilor săi servicii specializate pe fiecare segment în parte. O atenţie specială este acordată serviciului Internet Banking, apreciat în Europa pentru calitatea şi inovaţia sa. De la înfiinţare, Millennium bcp a fost recunoscută pentru dinamismul, inovaţia, competitivitatea, rentabilitatea şi puterea sa financiară. S-a remarcat ca lider incontestabil pe diferite zone în domeniul financiar din Portugalia şi a devenit un pilon de referinţă la nivel internaţional în distribuţia de produse şi servicii financiare. Grupul Millennium bcp activează în Portugalia (ţara de origine), Polonia, Grecia, România, Elveţia, Mozambic, Angola, Macao, Franţa şi Luxemburg. Toate operaţiunile se desfăşoară sub brandul Millennium.

Millennium bcp pune accentul pe a crea valoare pe pieţele alese conform unui profil de risc controlat şi potenţialului mare de creştere, pentru a susţine excelenţa şi inovaţia în oferirea de produse financiare, recunoscute la nivel internaţional.

Despre Franklin Templeton Investments

1. Franklin Templeton Investment Management Limited este o filială a Franklin Resources, Inc. [NYSE:BEN], o organizaţie globală de management al investiţiilor ce operează sub denumirea Franklin Templeton Investments. Franklin Templeton Investments furnizează soluţii globale şi locale de management al investiţiilor administrate de echipele de investiţii ale Franklin, Templeton, Mutual Series, Fiduciary Trust, Darby şi Bissett. Compania situată în San Mateo, California, are mai mult de 60 de ani de experienţă în investiţii şi administrează active în valoare de peste 726,4 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 30 aprilie 2011.

Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 27 de angajaţi, inclusiv şase analişti şi manageri de fond din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets Group, axaţi pe administrarea de instrumente româneşti de capital.

Lider mondial în managementul activelor, compania are o prezenţă puternică în Europa Centrală şi de Est, cu birouri în Moscova, Varşovia, Budapesta şi Istanbul. Sub conducerea lui Vivek Kudva, Managing Director pentru India şi regiunea CEEMEA, Franklin Templeton oferă gama sa extinsă de fonduri FTIF domiciliate în Luxemburg şi alte soluţii investiţionale, adaptate investitorilor de retail şi instituţionali din Europa Centrală şi de Est, inclusiv din Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia şi, acum, România.

2. Fondurile sunt:

 Franklin High Yield Fund - lansat la 1 martie 1996 şi administrat din Statele Unite de Betsy Hofman;

 Franklin India Fund - lansat la 25 octombrie 2005 şi administrat din India de Sukumar Rajah şi din Statele Unite de Stephen Dover;

 Franklin Natural Resources Fund - lansat la 12 iulie 2007 şi administrat din Statele Unite de Frederick Fromm, Stephen Land & Matt Adams;

 Franklin Technology Fund - lansat la 3 aprilie 2000 şi administrat din Statele Unite de JP Scandalios;

 Franklin Templeton Global Fundamental Strategies Fund - lansat la 25 octombrie 2007 şi administrat din Statele Unite de Tony Coffey & Brent Smith;

 Franklin US Total Return Fund - lansat la 29 august 2003 şi administrat din Statele Unite de Roger Bayston & Kent Burns;

 Templeton Asian Growth Fund - lansat la 30 iunie 1991 şi administrat din Singapore de Mark Mobius;

 Templeton BRIC Fund - lansat la 25 octombrie 2005 şi administrat din Singapore de Mark Mobius şi Dennis Lim şi din Hong Kong de Tom Wu;

 Templeton China Fund - lansat la 1 septembrie 1994 şi administrat din Singapore de Mark Mobius;

 Templeton Global Bond Fund - lansat la 28 februarie 1991 şi administrat din Statele Unite de Michael Hasenstab şi Sonal Desai;

 Templeton Global Total Return Fund - lansat la 29 August 2003 şi administrat din Statele Unite de Michael Hasenstab şi Sonal Desai.

Franklin High Yield Fund, Franklin India Fund, Franklin Natural Resources Fund, Franklin Technology Fund, Franklin Templeton Global Fundamental Strategies Fund, Franklin US Total Return Fund, Templeton Asian Growth Fund, Templeton BRIC Fund, Templeton China Fund, Templeton Global Bond Fund and Templeton Global Total Return Fund sunt sub-fonduri ale Franklin Templeton Investment Funds, o gamă SICAV domiciliată în Luxemburg. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să consultaţi ultimul Prospect Complet sau Simplificat. Performanţele anterioare nu constituie o garanţie pentru performanţe viitoare. Acest document nu constituie sau face parte dintr-o ofertă pentru acţiuni sau o invitaţie de a solicita acţiuni. Subscrierile de acţiuni pot fi făcute doar pe baza ultimului raport anual auditat disponibil, însoţit de prospectul actual sau de Prospectul Simplificat (disponibile la adresa de mai sus). Preţul acţiunilor Fondurilor şi venitul generat de acestea pot urca sau coborî, iar investitorii ar putea să nu recupereze întreaga sumă investită. Fluctuaţiile valutare ar putea afecta valoarea investiţiilor din străinătate. O investiţie în Fondurile SICAV ale Franklin Templeton Investments prezintă riscuri, care sunt descrise în Prospectul Complet sau în cel Simplificat. Nicio acţiune SICAV nu poate fi oferită sau vândută direct sau indirect cetăţenilor sau rezidenţilor Statelor Unite ale Americii.

Acest comunicat de presă este destinat doar interesului public şi nu constituie consiliere profesională. Franklin Templeton Investments şi grupurile sale de management au colectat şi procesat informaţiile din conţinutul acestui comunicat de presă cu atenţie şi diligenţă profesională. Franklin Templeton Investments nu oferă garanţii în legătură cu acurateţea acestui document. Franklin Templeton Investments nu va fi răspunzător în faţa niciunui utilizator al acestui document sau a oricărei alte persoane sau entităţi pentru inexactitatea informaţiilor conţinute în acest comunicat de presă sau pentru orice erori sau omisiuni din conţinutul său, indiferent de cauza acestor inexactităţi, erori sau omisiuni. Orice analiză sau cercetare conţinută în acest document a fost obţinută de Franklin Templeton Investments pentru scopuri proprii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii