Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Erste Group şi BCR acordă un credit de 50.000.000 EUR pentru companiile Grupului Mechel în România

ro

09 Nov, 2011 18:09 999 Marime text

 Acord de împrumut de tip multiborower multivalută

BCR sprijină creşterea economiei prin creditarea industriei producătoare de oţel

Bucureşti, 9 noiembrie 2011 - Erste Group Bank AG şi Banca Comerciala Romana (BCR) anunţă semnarea încheierii unui contract de credit în beneficiul SC Mechel Campia Turzii S.A., SC Mechel Targoviste S.A., SC Ductil Steel S.A. şi Laminorul S.A., în valoare totală de 50.000.000 Euro. Industria siderurgică a înregistrat anul trecut una dintre cele mai rapide rate de creştere din România, de 35,1%. În următorii zece ani, producţia de fier şi oţel din România va continua să crească, cu un ritm mediu de 4,1% pe an.

Acordul de împrumut este unul de tip multiborrower multivalută pentru finanţarea capitalului de lucru, cu garanţii materiale (stocuri şi creanţe) precum şi scrisoare de garanţie din partea companiei mamă, Mechel OAO. Cele 50 de milioane de euro reprezintă refinanţarea unor credite în valoare totală de 35 milioane de euro la care se adaugă o noua linie de finanţare de 15 milioane de euro.

În condiţiile în care mediul economic local se menţine dificil pentru multe companii autohtone, BCR vrea să cladească o relaţie solidă cu clienţii săi, iar baza este ajutorul oferit în astfel de momente. Producţia de otel este un motor important al economiei atât din prisma contribuţiei la exporturi cât şi din prisma locurilor de muncă, consumului de energie şi de materii prime pe care le generează la nivel intern. Grupul Mechel angajează peste 7.500 de oameni în 5 oraşe din România şi credem că este responsabilitatea BCR să sprijinim astfel revenirea economică, a declarat Diana Hudymač, director executiv Group Large Corporate, BCR.

Ca fundament alacordurilor semnate stauexperienţapozitivă de colaborare dintre Erste Group şi întreprinderile Mechel din România,dar şirelaţiile stabilitela nivelul corporativ. Din punctul nostru de vedere, pe baza acestor colaborări,s-a construit în ultimii ani o bază solidă decooperare pe termen lung. Semnarea actualului acord de împrumut, în condiţiile atât de dificilecare existăpe pieţele economice şi financiare europene, reprezintădovada colaborării stabile şi mai ales ungest de încredere pe care Erste Groupîl acordăGrupului Mechel, care a dovedit constant că este partener loial, a declarat Yury Gushchin, Director General al Diviziei Metalurgice Est-Europene Mechel.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrica. Mechel asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, sârma şi produse din sârma, energie electrica si termica. În Romania grupul Mechel este prezent din anul 2002 prin 6 întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Otelu Roşu, Laminorul Brăila. Produsele companiei Mechel sunt comercializate pe piaţa internă şi cea externă. Principalii parteneri comerciali sunt: Republica Cehia, Ungaria, Germania, Italia, Polonia, Turcia, dar şi ţările vecine precum Serbia şi Bulgaria.

Producţia industrială din România (industria de prelucrare, extracţie şi utilităţi) se preconizează că va creşte cu 7,5% în 2011 şi 6,3% in 2012, cu mult peste avansurile previzionate la nivel mondial pentru producţia industrială, de 4,9% în 2011 şi 5,0% în 2012. În următorii 10 ani, producţia industrială din România va creşte în medie cu 5,7% pe an, faţă de un avans anual de 4,3% la nivel global. Totodată, se estimează o creştere economică pentru România de 1,4% în 2011 şi 1,9% în 2012.

* *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 216,1 miliarde EUR, inregistrand un venit operational de 5.523,5 mil. EUR si un raport cost/venituri de 52.4%.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii