Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clienţii BCR BpL au încasat 20,1 milioane lei din Prima de Stat pentru economiile realizate în cursul anului 2010

ro

23 May, 2012 21:48 1157 Marime text

 Clienţii BCR Banca pentru Locuinţe au primit peste 61 milioane lei din Prima de Stat pentru anul 2010

 Primele de la Stat acordate clienţilor BCR Banca pentru Locuinţe de la începutul activităţii băncii sunt de cca. 108,7 milioane lei (peste 25 milioane euro)

Bucureşti, 23 mai 2012 - BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a transferat pe conturile clienţilor săi Prima de Stat virată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. În urma acestei tranşe de 20,1 milioane lei, clienţii BCR BpL au primit peste 61 milioane lei din Prima de Stat aferentă economiilor realizate în cursul anului 2010.

Până în prezent, de la înfiinţarea BCR BpL, clienţii au beneficiat de echivalentul a peste 25 milioane euro (108,7 milioane lei) Prima de Stat în vederea îmbunătăţirii condiţiilor lor locative, prin achiziţia de locuinţe sau prin modernizarea, renovarea sau reabilitarea locuinţelor existente.

Statul Român acordă Prima de Stat pentru toţi cetăţenii români care doresc să investească în domeniul locativ şi economisesc pe baza contractelor de economisire-creditare încheiate cu băncile pentru locuinţe. Prima de Stat reprezintă 25% din economiile anuale ale clienţilor, dar nu poate depăşi echivalentul în lei a 250 euro /an/client.

Prin acordarea Primei de Stat pentru clienţii sistemului de economisire-creditare, Statul Român reconfirmă susţinerea constantă a acestui Program, încă de la implementarea sa în România. Statul a înţeles beneficiile acestui sistem în perioadele de criză economică, respectiv faptul că generează creştere economică sustenabilă şi nu implică nici un fel de risc valutar sau de rata a dobânzii pentru clienţi. Eficienţa sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ a fost dovedită în ţările cu tradiţie în domeniu, dintre care menţionez Austria, cu o istorie de peste 80 de ani a sistemului şi un grad de acoperire a pieţei de peste 60% din populaţie, dar şi Cehia, unde funcţionează de 20 de ani şi acoperă cca. 50% din populaţie", a declarat Alexandru Ciobanu, preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.

Până la finalul anului 2011, produsele de economisire-creditare au atras la BCR BpL numeroşi clienţi noi, portofoliul de contracte depăşind un sfert de milion de clienţi (contracte) active, pentru care depozitele totale au depăşit 860 milioane lei.

Clienţii BCR BpL beneficiază de multiple avantaje pentru perioada de creditare în care pot accesa credite locative cu dobânzi fixe de 5% sau 6% pe an, acordate exclusiv în lei. Astfel, clienţii nu sunt afectaţi de riscul valutar şi nici de fluctuaţiile ratei dobânzii. În plus, deoarece clienţii sunt obişnuiţi cu economisirea lunară, percep un efort minim de rambursare a creditului.


Un alt avantaj important al tuturor produselor de creditare BCR BpL este comisionul ZERO de acordare / analiză dosar. De asemenea, BCR BpL NU percepe comision pentru rambursarea anticipată.

Pentru clienţii care doresc să îşi cumpere o locuinţă sau un teren, să îşi renoveze, să îşi modernizeze sau să îşi reabiliteze termic locuinţele, dar nu au economisit încă suma minimă necesară pentru obţinerea unui credit locativ, BCR BpL ofera credite tip punte, intermediare şi anticipate.

De exemplu, pentru clienţii care au un avans de 25% din suma necesara pentru achiziţia unei locuinţe sau a unui teren şi doresc să beneficieze de rate mici pe cea mai mare parte a contractului de credit, BCR BpL oferă posibilitatea de a contracta un credit Anticipat Locuinţa Avantaj, garantat cu ipotecă, cu o dobândă fixă de 8%, până la transformarea în credit Bauspar cu 5% dobândă fixă şi cu zero comision de acordare (analiză dosar).

Astfel, un client care are solicita un credit de 110.000 lei pe o perioadă de 14 ani şi are un avans de 27.500 lei, plăteşte în primii 4 ani ai contractului o rata de cca. 1.430 lei / lună, compusă din rata creditului anticipat cu 8% dobândă fixă în valoare de cca. 790 lei şi rata de economisire de cca. 640 lei / lună, necesară pentru a ajunge la repartizarea contractului. După cei 4 ani, când creditul anticipat (tip punte) se transformă în credit locativ (Bauspar), cu dobândă fixă de 5% pe an, clientul va plăti doar 600 lei / lună, timp de 10 ani (120 luni).

Creditele acordate de BCR BpL pentru domeniul locativ au ca destinaţii posibile: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR BpL sunt: dobânzile fixe oferite pentru toată durata contractului, produse destinate exclusiv pentru îmbunătăţirea fondului locativ, credite accesibile cu zero comisioane de acordare, şi, nu în ultimul rând, siguranţa depunerilor - acestea sunt garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi încheiate cu BCR BpL direct în sucursalele şi agenţiile Băncii Comerciale Romane (BCR), precum şi prin reţeaua de distribuţie proprie a BCR BpL, respectiv prin forţa directă de vânzare şi prin partenerii BCR BpL.

* *

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), subsidiară a GRUPULUI BCR specializată în economisirea şi creditarea domeniului locativ în sistem colectiv, a fost lansată în iulie 2008. Principalii acţionari sunt Banca Comercială Română (BCR), România - acţionar majoritar cu 80% din acţiuni - şi S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, bancă specializată în economisire-creditare a Grupului ERSTE, Austria - 20% din acţiuni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii