Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Citibank and Junior Achievement pregătesc 4500 de elevi să devină antreprenori

ro

19 Nov, 2012 16:24 1172 Marime text
Citi Foundation, prin Citibank România, sprijină cu 50.000 de dolari un program de educație antreprenorială desfășurat în licee de către Junior Achievement

Pe timp de criză economică, când apar noi modele de business, în special din categoria celor care generează reduceri de costuri, devine din ce în ce mai evident că antreprenoriatul este esențial pentru creșterea economică, productivitate, inovație și crearea de locuri de muncă. Astfel, Citibank și Junior Achievement își continuă parteneriatul prin lansarea unui nou program educațional: "Fii antreprenor!", cu scopul de a iniția 4500 de elevi cu vârste între 15 și 17 ani din licee din toata țara în gândirea antreprenorială precum și de a-i încuraja să-și dezvolte o afacere în viitor.

Cu sprijinul profesorilor și al angajaților voluntari din partea Citibank, programul va oferi elevilor din mai multe orașe din țară oportunitatea de a înțelege cum funcționează o afacere, de a dobândi competențe de bază pentru a gestiona o mică afacere, iar la finalul liceului, de a se adapta mai bine într-o economie bazată pe ideea echilibrului între dezvoltarea economică, echitatea socială și conservarea mediului înconjurător.

De asemenea, programul include o competiție a planurilor de afacere pentru a încuraja competitivitatea studenților, în urma căruia absolvenții programului vor avea posibilitatea să participe la testarea nationala a abilităților antreprenoriale "Enterprise Driving License®", implementată de către Junior Achievement împreună cu Ministerul Educației.

"Pe măsură ce globalizarea redefinește peisajul economic internațional, iar schimbările tehnologice creează noi standarde de atins în economia globală, antreprenoriatul este considerat o modalitate de a face față provocărilor economice, sociale și de mediu. Prin acest parteneriat cu Junior Achievement, ne-am propus să oferim elevilor din România cunoștințele, abilitățile și motivația necesare pentru a-și urma aspirațiile antreprenoriale", a declarat Tibor Pandi, Director General Citibank România.

"Este o strategie generală pentru toate sistemele educaționale să dezvolte în școală, cât mai precoce, inovația, creativitatea și spiritul antreprenorial. "Fii antreprenor!" pregătește elevii de liceu pentru o viață independentă și o carieră de succes. În cadrul acestui program, comunitatea de afaceri este un partener de încredere, iar Citi un investitor important și un model. Am încredere că rezultatele nu se vor lăsa așteptate", a spus Stefania E. Popp, Director Executiv al Junior Achievement România.

Toți elevii și profesorii înrolați în program vor primi gratuit mapa "Fii antreprenor!", ce conține manualul sudentului, ghidul profesorului și ghidul voluntarului precum și o serie de alte materiale educaționale. Activitățile de la clasă vor fi derulate cu sprijinul angajaților voluntari Citibank, care vor lucra cu elevii pe parcursul anului școlar pentru a-i ajuta să-și dezvolte ideile antreprenoriale.

***

Despre Citi
Citi, una dintre cele mai importante companii internaţionale de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 160 de ţări din lume. Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare pentru persoane fizice, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, garanţii bancare şi managementul averilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii