Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR se concentrează pe creditarea în lei şi lansează o nouă ofertă de credite garantate

ro

18 Oct, 2012 01:03 1039 Marime text

 BCR adaptează oferta de credite la tendinţele pieţei şi ale cadrului de reglementare - banca lansează o ofertă competitivă pentru creditele garantate în lei

 În noua ofertă, riscul valutar este zero, iar clienţii beneficiază de posibilitatea de a accesa credite cu dobândă fixă pe o perioadă de 5 ani

 Dobânda este stabilită în funcţie de raportul dintre suma creditului şi valoarea garanţiei

Bucureşti, 17 octombrie 2012 - Banca Comercială Română (BCR) îşi adaptează oferta de creditare la tendinţele pieţei şi ale cadrului de reglementare privind protejarea clienţilor, lansând o nouă ofertă de împrumuturi garantate în lei destinată cumpărării, modernizării sau construcţiei de locuinţe (Casa Mea) ori pentru nevoi personale (Maxicredit).

Noua ofertă de credite asigură clienţilor BCR protecţie maximă împotriva fluctuaţiilor cursului de schimb; împotriva riscurilor de creştere a dobânzilor pe termen mediu banca oferă clienţilor posibilitatea de a accesa credite cu dobândă fixă pe o perioadă de 5 ani.

"Facem un pas important, în acelaşi timp îndrăzneţ şi necesar, de a acorda credite pentru casă numai în lei. Mulţi clienţi consideră creditul ipotecar în valută mai ieftin, dar pe termen lung ne aşteptăm la costuri totale semnificativ mai reduse la creditele în lei comparate cu cele în euro, ţinând cont în special de tendinţa de creştere a indicelui EURIBOR de la nivelul minimului său istoric din prezent, dar şi de impactul semnificativ pe care fluctuaţiile valutare îl au asupra costurilor unui credit", a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

Creditele garantate în lei de la BCR pot fi accesate pe o perioadă de maxim 30 de ani, iar comisioanele de analiză şi de administrare a creditului sunt zero. BCR finanţează până la 85% din valoarea garanţiilor aduse - sunt acceptate în garanţie şi imobile care aparţin altor persoane (soţ/soţie, părinţi, fraţi/surori etc.) - iar clienţii au posibilitatea de a prezenta până la 3 coplătitori. Dobânda este stabilită în funcţie de raportul dintre suma creditului şi valoarea garanţiei, iar clienţii care primesc salariul într-un cont BCR beneficiază de reducere la dobânda standard.

Pe toată perioada creditului, BCR oferă gratuit asigurarea facultativă pentru locuinţă la OMNIASIG.

"Din ce în ce mai multe tranzacţii imobiliare se fac în lei deoarece tot mai mulţi clienţi simt nevoia de a elimina riscul de curs valutar manifestat destul de vizibil în ultima perioadă. Cumpărătorii ştiu că pot stabili moneda în care se realizează tranzacţia, şi de aceea mizăm pe o creştere importantă a pieţei creditelor ipotecare în lei", a explicat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

BCR mizează în promovarea noii oferte pe întreaga reţea de unităţi BCR, serviciile de banking prin telefon - Alo 24 banking şi, în mod special, pe reţeaua de 30 de Centre Imobiliare în cadrul cărora banca oferă consultanţă specializată şi oferte imobiliare speciale disponibile prin intermediul parteneriatelor cu jucători importanţi ai pieţei imobiliare (dezvoltatori, constructori, agenţii imobiliare, intermediari de credite).

Creditele garantate în Euro vor fi disponibile doar pentru clienţii care realizează venituri în EUR.

* *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 643 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.400 de bancomate şi POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.

* *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Aproximativ 50.000 de angajati deservesc 17 milioane de clienti in cadrul a 3.000 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 iunie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 215,2 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 1.751,3 milioane EUR si un raport cost/venituri de 51.9%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii