Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:12 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR pregătește joburi de vară pentru liceeni

ro

14 May, 2012 18:04 1898 Marime text
summer_job_in_bcr.jpgBCR este prima companie din România care are joburi de vară pentru liceenii peste 16 ani.

Elevii vor avea un program de 4 ore, timp de două luni, pe perioada verii și vor fi remunerați.

"Summer job" în BCR a fost lansat prima oară în 2011, când peste 500 de liceeni au aplicat pentru cele 50 de joburi de vară disponibile pentru ei.

Bucuresti, mai 2012 - Banca Comercială Română (BCR) a început competiția pentru "Summer Job" primul proiect de educație financiară cu o componentă de internship adresat elevilor de liceu de peste 16 ani.

Programul BCR Summer Job se desfăsoară la nivelul întregii țări, în lunile iulie și august, timp în care liceeni au posibilitatea să lucreze, plătit, în BCR. Pentru a se înscrie, elevii trebuie să aibă între 16 si 18 ani si să acceseze pagina de Facebook a BCR, sectiunea Summer Job: www.facebook.com/BCRRomania

summer_job_2011.jpg"Pentru elevii care vor o altfel de vacanță, una mai responsabilă în care au oportunitatea sa își descopere potențialul profesional, dar și să-și câștige singuri banii de buzunar, BCR a creat programul Summer Job. Credem că responsabilitatea financiară și o bună înțelegere a gestionării bugetului personal se învăța de la vârste relativ mici, iar experiența personală este cel mai bun profesor. Mai mult, ne bucură foarte tare deschiderea tinerilor către astfel de initiatiative - în 2011 am avut peste 100 de înscrieri în prima etapă a preselectiei" a declarat Cornel Cojocaru, director comunicare BCR

Procesul de selectie este împărtit în două etape: prima se referă la rezolvarea unui mini-quiz de 10 întrebări din domeniul financiar-bancar in urma căruia 15 participanti vor câstiga, prin tragere la sorti dintre cei care raspund corect la mai mult de 7 intrebari, tablete E-boda. Cea de-a doua etapă va avea loc pe 19-31 mai, elevii, care iau cel putin nota 7 la testul de educatie finaciara, vor fi solicitati sa elaboreze o lucrare pe o tematică prezentată in prealabil. Câstigătorii vor beneficia de un internship plătit timp de două luni la una din agentiile BCR din tară si din Bucuresti, având posibilitatea de a se familiariza cu domeniul financiar-bancar si chiar de a lua în considerare o posibilă carieră în această directie.

"Ocazia de a fi in mijlocul specialiștilor bancari mi-a dat senzația că mă aflu intr-un roi de albine". Sunt oameni deosebiți, cu o putere de muncă de foarte multe ori de invidiat, dar in același timp oameni simpli, amabili, serioși și foarte riguroși. Este o experiență deosebită pentru mine. Am rămas surprins de căldura cu care am fost primit de oamenii din BCR." Alin Belea, 17 ani, Ocnă Mureș - participant Summer Job 2011.

"Prin acest job, am devenit mai responsabilă, mi-am descoperit aptitudini pe care nu le știam, am învățat un nou tip de socializare, cel de la locul de muncă, și am început să înțeleg valoarea banilor câștigați pe cont propriu." Cristina Antal, 17 ani, București - participant Summer Job 2011

Programul Summer Job in BCR este la a doua editie. In 2011, 50 de elevi de liceu au lucrat timp de doua luni in banca. Ei au fost selectati din cele aproape 350 de aplicatii primite. In cele doua luni cat au fost angajati in BCR, ei au invatat cum sa isi gestioneze bugetul personal, cum functioneaza o banca, si care sunt pasii care trebuie urmati in dezvoltarea produselor bancare pentru tineri.

Mai multe detalii despre proiect puteti găsi la adresa de facebook: www.facebook.com/BCRRomania

* *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 667 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - peste 18.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.

* *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 decembrie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 210,0 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 3.627,6 milioane EUR si un raport cost/venituri de 51.5%.

Ti-a placut articolul?

Comentarii