Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR ofera si dobanda aferenta sumelor retinute pentru impozitul pe dobanzile depozitelor bancare

ro

20 Jul, 2010 23:13 1686 Marime text
BCR va restitui sumele aferente impozitelor pe dobânda pentru depozitele bancare clienţilor săi conform OUG 58/2010.
Stornarea impozitului în contul de depozit va fi însoţită de plata unei dobânzi pentru perioada cât sumele au fost reţinute. Procentele de calcul ale acestei dobânzi sunt cele aferente depozitelor la termen, respectiv: RON: 6,25% p.a., EURO: 1,8% p.a., USD: 1% p.a. iar în cazul CHF şi GBP: 0,1% p.a.

Bucureşti, 20 iulie 2010 - Banca Comercială Română (BCR) va restitui clienţilor săi sumele aferente impozitelor pentru dobânzile calculate înainte de 01.07.2010, aferente produselor de economisire, în cotă de 16% conform OUG 58/2010. Impozitul va fi stornat la valoarea şi în valuta în care a fost reţinut.

„Ne dorim să îi asigurăm pe clienţii noştri că facem toate eforturile necesare pentru a-i proteja de modificările fiscale şi de aceea le înapoiem, pe lângă impozit, şi dobânzile aferente acestor sume" a declarat Sorin Mititelu, director executiv Dezvoltare Afaceri şi Produse Retail BCR.

Procesul se aplică pentru următoarele produse deţinute de:

  •  
    • persoane fizice: depozite la termen, conturi de economii Maxicont, conturi curente, CDD, depozite structurate, depozite overnight;
    • persoane juridice nerezidente: conturi curente, depozite la vedere, depozite overnight, Contul Ideal BCR;

Pentru conturile curente şi conturile de economii deţinute de persoane fizice şi persoane juridice nerezidente stornarea impozitului va fi însoţită de recalcularea zilnică a dobânzii aferente produsului, din data în care a fost reţinut şi până la data stornării.

Plăţile vor fi efectuate în data de 21 iulie a.c. în conturile aferente produselor de economisire ale clienţilor. Stornare impozitelor şi plata dobânzilor aferente vor fi vizibile în extrasele de cont.

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 16.4 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 667 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 48 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS - peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate - prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,5 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republic Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 martie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 208,0 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 255,2 milioane EUR si un raport cost venituri de 49,2%.

* *

Informatii suplimentare despre produsele si serviciile oferite de BCR, puteti afla:

  • Accesand Portalul BCR la adresa www.bcr.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii