Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:13 20 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR înregistrează un rezultat operaţional solid în anul 2011, în condiţiile încetinirii relansării economice

ro

29 Feb, 2012 19:44 670 Marime text
BCR înregistrează un rezultat operaţional solid în anul 2011, în condiţiile încetinirii relansării economice

I.PRINCIPALELE CIFRE FINANCIARE ALE GRUPULUI BCR:

BCR menţine un rezultat operaţional trimestrial solid în condiţiile încetinirii relansării economice

Rezultatul operaţional a atins 2.437,1 milioane RON (574,6 milioane EUR), în scădere cu 14,6% faţă de anul trecut într-un mediu economic care continuă să fie dificil. Rezultatul operaţional trimestrial se menţine solid (548,1 milioane RON în T4), chiar dacă înregistrează un nivel mai mic în comparaţie trimestrială (638,1 milioane RON în T3) in contextul încetinirii relansării economice şi a menţinerii condiţiilor de piaţă dificile - cerere eligibilă redusă pentru împrumuturi şi marje de dobândă sub presiune continuă.

Costurile sunt bine administrate, veniturile sunt afectate de încetinirea relansării economice

Cheltuielile operaţionale s-au menţinut relativ stabile în comparaţie anuală (+1,4%), ajungând la 1.695,6 milioane RON (399,7 milioane EUR). În T4, cheltuielile operaţionale trimestriale au crescut cu 38,9 milioane RON (+9,9%) în comparaţie trimestrială, urmând unui nivel redus record obţinut în T3, fiind totuşi bine administrate în contextul economic actual.

Venitul operaţional a scăzut cu 8,7% în comparaţie anuală, în principal din cauza scăderii continue a ratelor dobânzii şi cererii eligibile reduse pentru împrumuturi. În acelaşi timp, veniturile trimestriale nete din dobânzi şi din comisioane s-au menţinut în T4 la un nivel relativ constant faţă de trimestrul anterior, în timp ce rezultatul net din tranzacţionare a rămas foarte bun, deşi redus faţă de trimestrul anterior.

Raportul cost-venit a crescut la 41,0% la sfârşitul lunii decembrie 2011 (36,9% la sfârşitul anului 2010), pe seama generării mai restrânse de venituri.

Profitul trimestrial a reintrat în teren pozitiv în T4, în principal datorită unei reduceri a cheltuielii cu provizioanele comparativ cu T3. În acest context, profitul înainte de impozitare pentru întreg anul 2011 a crescut la 119,6 milioane RON (28,2 milioane EUR). Profitul anual net atribuibil acţionarilor băncii mama este de 68,4 milioane RON (16,1 milioane EUR).

Administrare prudentă a riscului

Costul net cu provizioanele de risc pentru împrumuturi a crescut moderat în comparaţie anuală. Scăderea provizioanelor în T4 faţă de T3 cu 17,7% (545,8 milioane RON în T4 faţă de 663,2 milioane RON în T3) reflectă abordarea prudentă faţă de contextul economic dificil la nivel naţional şi internaţional. Formarea creditelor neperformante a încetinit semnificativ în T4 - segmentul corporativ rămâne principalul generator de volume noi de credite neperformante. Volumul creditelor neperformante rămâne la un nivel administrabil, cu o rată de acoperire confortabilă de 119% (garanţii şi provizioane).

Dezvoltarea afacerilor continuă în acelaşi ritm cu economia

Portofoliul de împrumuturi al BCR continuă să crească datorită unei bune performanţe înregistrate în special pe segmentul creditelor corporative. Împrumuturile retail au crescut datorită volumelor sporite din T3 (+3,5% în comparaţie trimestrială). Cota de piaţă a BCR la credite s-a menţinut la 22% la sfârşitul lunii decembrie 2011, în timp ce cota de piaţă pe segmentul împrumuturilor imobiliare în EUR a crescut la 29% (+0,7% pp în comparaţie trimestrială).

Depozitele de la clienţi au crescut cu aproximativ 4,9% în comparaţie anuală, proporţional cu piaţa.

Activele totale ale BCR au înregistrat o creştere moderată de 4,3 % (sau 3.133,3 milioane RON) in 2011ajungând până la 76.745,7 milioane RON (17.751,6 milioane EUR) în contextul unei politici de creditare mai conservatoare. BCR şi-a consolidat poziţia de lider pe piaţă, înregistrând o cotă de peste 20%.

Banca dispune de o lichiditate puternică şi o bază de capital solidă, cu mult peste cerinţele minime.

"2011 a fost un an dificil, in condiţiile încetinirii relansării economice în cea de a doua jumătate a anului, peste aşteptări. Aceasta a afectat afacerile şi veniturile clienţilor noştri şi, prin urmare, a avut un impact negativ asupra tranzacţiilor acestora cu BCR", a declarat Dominic Bruynseels, CEO al BCR. "În acest context, BCR a înregistrat un rezultat operaţional solid, administrând riscurile în mod corespunzător, majorându-şi bilanţul şi consolidându-şi poziţia de lider pe piaţa din România. Principalele noastre preocupări vor rămâne sa ne susţinem clienţii prin produse şi servicii de calitate, ca aceştia sa înceapă să îşi recâştige încrederea, să investească, să facă angajări şi să contribuim la accelerarea relansării economice a României. ERSTE Group susţine puternic şi constant BCR, aspect dovedit prin recenta creştere de capital, alături de achiziţia pachetelor de acţiuni de la SIF -uri şi acţionarii privaţi ai BCR", a adăugat domnul Bruynseels.

II. PREZENTAREA GENERALĂ A PERFORMANŢEI FINANCIARE ÎNREGISTRATE DE GRUPUL BCR

Profitul operaţional al Grupului BCR s-a ridicat la 2.437,1 milioane RON (574,6 milioane EUR), în scădere cu 14,6% de la 2.853,4 milioane RON (676,4 milioane EUR) la sfârşitul lunii decembrie 2010 din cauza reducerii venitului operaţional, însă se menţine solid la nivel trimestrial, având în vedere încetinirea relansării economice.

Venitul operaţional net a scăzut cu 8,7% în comparaţie anuală, la 4.132,7 milioane RON (974,3 milioane EUR) de la 4.525,2 milioane RON (1.072,7 milioane EUR) ca rezultat al scăderii ratelor dobânzii şi al comprimării marjei de dobândă care au afectat venitul din dobânzi (mai mic cu 10,9% sau 754,5 milioane RON). Venitul din dobânzi a fost sub presiune şi din cauza menţinerii unei cereri scăzute de credite de consum şi a creşterii competiţiei pentru afaceri de calitate.

Venitul net din comisioane a crescut cu 24,9% la 580,1 milioane RON (136,8 milioane EUR) în comparaţie cu 464,4 milioane RON (110,1 milioane EUR) la sfârşitul lunii decembrie 2010, creştere determinată de un rezultat pozitiv al activităţii de creditare ce a urmat impactului puternic negativ în T4 2010 al alinierii la reglementarea UE privind protecţia consumatorului, care a restructurat fluxurile de afaceri şi a redus venitul din comisioane ale băncilor, atât pentru împrumuturile de retail noi cât şi pentru cele existente.

Rezultatul net din tranzacţionare, mai mare cu 35,8% la nivel anual, extrem de pozitiv, a contribuit cu 422,4 milioane RON (99,6 milioane EUR) la venitul BCR, creşterea fiind determinată în principal de tranzacţiile valutare (rezultatul net la sfârşitul anului 2010 a fost de 311,1 milioane RON). BCR îşi menţine poziţia de lider pe piaţa din România pentru Certificate de trezorerie şi obligaţiuni.

Cheltuielile operaţionale s-au menţinut la un nivel aproape constant (+1,4% în comparaţie anuală), atingând valoarea de 1.695,6 milioane RON (399,7 milioane EUR) faţă de 1.671,8 milioane RON (396,3 milioane EUR), dovedind o administrare adecvată a costurilor în pofida majorării TVA la mijlocul anului 2010. BCR a continuat să investească în formarea profesională a personalului, internet şi canale alternative, precum şi în modernizarea reţelei sale de unităţi - toate aceste "costuri bune" având ca rezultat costuri mai ridicate cu amortizarea.

Costurile nete cu provizioanele de risc pentru împrumuturi şi plăţi în avans au totalizat 2.154,9 milioane RON (508,0 milioane EUR), în creştere cu 7,9% în comparaţie anuală (1.997,7 milioane RON la sfârşitul anului 2010), reflectând impactul asupra clienţilor a încetinirii relansării economice. Creditele neperformante au rămas sub control, reprezentând 20,6% din portofoliul de credite, la sfârşitul lunii decembrie 2010. BCR se bucură de o confortabilă rată de acoperire a creditelor neperformante de 119% (garanţii şi provizioane). Principalul factor care contribuie la volumele de credite neperformante noi a fost segmentul corporativ, IMM-urile în special continuând să se confrunte cu constrângeri severe de lichiditate, iar unele corporaţii mari au intrat sau au reintrat în incapacitate de plată a creditelor după reeşalonare. O recuperare treptată este preconizată odată ce creşterea economică se accelerează.

Raportul creditelor neperformante pe segmentul de retail este relativ stabil de la începutul anului, datorită formării extrem de reduse de credite neperformante noi, abordării conservatoare a creditării în valută, calităţii extrem de ridicate a împrumuturilor din ultimii doi ani şi procesului de colectare eficient.

BCR continuă să se concentreze asupra administrării proactive şi prudente a riscului, ceea ce însemnă în principal reeşalonarea şi restructurarea selectivă a împrumuturilor pentru clienţii aflaţi în dificultate, colectarea îmbunătăţită şi procese îmbunătăţite de aprobare şi monitorizare.

Profitul înainte de impozitare s-a ridicat la 119,6 milioane RON (28,2 milioane EUR), în scădere faţă de 641,9 milioane RON la sfârşitul anului 2010, declin determinat în special de scăderea venitului operaţional şi de nivelul ridicat al provizioanelor pentru împrumuturile acordate companiilor, evoluţii care nu au putut fi compensate de creşterea venitului net din comisioane şi a rezultatului din tranzacţionare. Rentabilitatea capitalurilor proprii a scăzut până la 0,9% la sfârşitul lunii decembrie 2011 (6,7% la sfârşitul anului 2010), ca rezultat al contracţiei veniturilor şi al majorării capitalului. Profitul net (după impozitare şi interese minoritare) este de 68,4 milioane RON (16,1 milioane EUR).

Indicii de solvabilitate se menţin peste cerinţele minime. Capitalul de rangul 1+2 la sfârşitul anului 2011: aproximativ 12,7% conform Standardelor româneşti de contabilitate (RAS) faţă de minim 10% conform cerinţelor curente ale Băncii Naţionale a României. De asemenea, rata solvabilităţii de 17,1% (Grup BCR, IFRS, 31.12.2011) indică în mod clar forţa BCR şi susţinerea continuă a Erste Group.

Raportul cost - venit se menţine la 41,0% la sfârşitul lunii decembrie 2011, deşi a fost afectat de limitarea generării de venituri (36,9% la sfârşitul lunii decembrie 2010).

Erste Group îşi sporeşte angajamentul faţă de BCR şi faţă de România, aspect dovedit de ultimele evoluţii. Astfel, în T4 2011 a fost înregistrată o creştere cu 467,8 milioane RON a capitalului BCR, din care contribuţia Erste este de 430,0 milioane RON. Prin aceasta, BCR este şi mai bine pregătită pentru finanţarea economiei reale a României după reluarea revenirii economice. În acelaşi timp, Erste Group şi-a sporit participaţia în BCR la 89,1294%, achiziţionând participaţiile SIF-urilor - proces care va continua şi în 2012. De asemenea, banca - mamă a BCR este ferm angajată să susţină în continuare BCR cu finanţare şi capital, dacă va fi necesar.

III. COMPARAŢIE TRIMESTRIALĂ A REZULTATELOR FINANCIARE

Profitul trimestrial din exploatare al Grupului BCR se menţine solid în contextul unei reveniri economice încetinite. Rezultatul celui de-al 4-lea trimestru s-a ridicat la 548,1 milioane RON (126,4 milioane EUR), mai mic decât rezultatul T3 (638,1 milioane RON sau 147,1 milioane EUR) din cauza unui venit din exploatare în scădere combinat cu o creştere a cheltuielilor operaţionale trimestriale.

Venitul din exploatare aferent trimestrului 4 s-a ridicat la valoarea de 981,9 milioane RON (226,4 milioane EUR) menţinându-se puternic, deşi în scădere cu 4,9% comparativ cu T3 generată de un rezultat net din tranzacţionare mai mic dar care a rămas foarte bun.

Venitul net din dobânzi s-a menţinut stabil (+0,2% în comparaţie trimestrială) la 747,3 milioane RON (172,3 milioane EUR) în contextul unei contracţii continue a marjelor de dobândă, a unei cereri eligibile de credite încă scăzută şi a unei concurenţe crescânde pentru afaceri de calitate.

Venitul net din comisioane a scăzut moderat cu 5,2% la 135,3 milioane RON (31,2 milioane EUR) de la 142,7 milioane RON (32,9 milioane EUR) în trimestrul 3 al anului 2011, reducere generată în principal de încetinirea sezonieră a volumului activităţilor de creditare.

Rezultatul net din tranzacţionare a continuat să aibă o contribuţie foarte pozitivă, de 99,3 milioane RON (22,9 milioane EUR), la rezultatul trimestrului 4 al anului 2011, datorită operaţiunilor valutare, deşi a fost în scădere cu 31,4% în comparaţie trimestrială de la 144,7 milioane RON (33,4 milioane EUR).

Cheltuielile operaţionale au crescut moderat cu 9,9% în comparaţie trimestrială, la 433,8 milioane RON (100,0 milioane EUR), menţinându-se în jurul valorii medii trimestriale a anului 2011 - acest lucru indică gestionarea corespunzătoare a costurilor pentru mediul actual.

Costul net trimestrial cu provizioanele de risc pentru credite şi avansuri a scăzut cu 17,7% în comparaţie trimestrială până la 545,8 milioane RON (128,7 milioane EUR) reflectând o încetinire în formarea creditelor neperformante (NPL) comparativ cu T3 - segmentul corporativ rămâne principalul generator de volume noi de credite neperformante în trimestrul 4, deoarece IMM-urile încă se confruntă cu constrângeri mari de lichidităţi, unele firme mari au reintrat în incapacitate de plată şi politica de evaluare este mai conservatoare, reflectând încetinirea revenirii economice.

Profitul trimestrial a reintrat în teren pozitiv, pierderea trimestrială din T3 transformându-se într-un profit înainte de impozitare de 12,8 milioane RON (3 milioane EUR), ca urmare, în special, a scăderii provizioanelor ce a compensat venitul mai mic din tranzacţionare şi cheltuielile operaţionale mai mari.

Rata trimestrială cost - venit este de 44,2% în trimestrul 4 al 2011 faţă de 38,2% în trimestrul 3.

IV. ACTIVITĂŢILE DE AFACERI, PE SCURT (date consolidate, IFRS)

BCR administrează o afacere solidă şi durabilă într-un mediu economic în continuare dificil.

În T4 2011, economia României a căzut cu 0,2% în comparaţie trimestrială (date ajustate sezonier) dar în termeni anuali a reuşit să se menţină în teritoriu pozitiv (+1,9% T4 2011 / T4 2010). Creşterea economică pentru întreg anul 2011 s-a situat la 2,5%, ajutată de o producţie agricolă bogată. Contextul financiar internaţional rămâne nesigur şi multe ţări se confruntă cu dificultăţi grave care vor încetini pentru ceva vreme revenirea. Acest lucru pune presiune suplimentară asupra economiei româneşti.

Ca urmare a acestor evoluţii, multe companii româneşti, în special în sectorul IMM-urilor şi al microîntreprinderilor au continuat să se confrunte cu o scădere a cererii pentru produsele şi serviciile lor, iar mai multe din ele s-a închis. Contracţia continuă a afacerilor firmelor are un impact negativ asupra tranzacţiilor pe care acestea le derulează cu BCR. Comportamentul consumatorilor retail rămâne foarte prudent, clienţii fiind în continuare afectaţi de contextul general economic dificil reflectat în venituri mai mici, în teama pierderii locului de muncă precum şi în creşteri salariale scăzute într-un climat de incertitudine.

Activele totale ale BCR au avut o creştere modestă de 4,3% (sau 3.133,3 milioane RON) în comparaţie anuală până la 76.745,7 milioane RON (17.751,6 milioane EUR) beneficiind de o creştere a resurselor atrase de la clienţi. BCR şi-a consolidat poziţia de lider pe piaţă, la o cotă de peste 20%.

Portofoliului de credite a continuat să crească uşor în T4 2011, în contextul unei cereri eligibile de credit încă slabă. Volumul agregat al portofoliului de credite către clienţi (înainte de provizioane, IFRS) a crescut cu 2,2% în comparaţie anuală la 53.376,3 de milioane RON (12.346,2 milioane EUR), de la 52.238,6 de milioane RON (12.256,8 milioane EUR) la finele anului 2010, creştere determinată în principal de împrumuturile către companii.

BCR şi-a păstrat poziţia de lider de piaţă pe partea de creditare având o cotă de 22% şi şi-a consolidat poziţia de lider la creditarea imobiliară retail în euro, segment pe care a câştigat 0,7 pp cotă de piaţă in 2011atingând o pondere de 29%.

BCR a continuat în 2011 să extindă creditarea către sectoarele productive ale economiei. Portofoliul de credite corporate a continuat să crească pe parcursul ultimelor trei trimestre.

În zona de creditare a afacerilor retail volumele au crescut, în principal în trimestrul al treilea al anului 2011. Cererea eligibilă de credite rămâne, în general, redusă, in concordanţă cu nivelul mai scăzut al veniturilor disponibile ale populaţiei şi cu tendinţele pieţei orientată în principal către refinanţarea creditelor mai vechi şi către împrumuturile acordate prin intermediul programului „Prima Casa 4". Impulsul pozitiv al programului „Prima Casa" a continuat, BCR fiind liderul celei de a patra etape a acestui program, cu o sumă curentă totală de peste 330 milioane EUR (reprezentând o cotă de piaţă de peste 50%) ajutând astfel circa 8.800 familii să îşi achiziţioneze prima lor locuinţă. De la începutul programului „Prima Casa", BCR a acordat credite de peste 930 milioane EUR pentru mai mult de 23.500 familii.

În prezent, BCR are una dintre cele mai atractive oferte de creditare, în ceea ce priveşte ratele dobânzilor, calitatea şi simplitatea proceselor, cu scopul de a fi banca de primă alegere, atât pe segmentul de creditare, cât şi pe cel de economisire.

Sumele datorate clienţilor au crescut cu 4,9% de la începutul anului până în prezent, la 39.664,3 milioane RON (9.174,5 milioane EUR), de la 37.828,8 milioane RON (8.875,8 milioane EUR). Banca îşi menţine poziţia de lider pe piaţa depozitelor primare. Depozitele clienţilor rămân principala sursă de finanţare a BCR, banca bucurându-se totodată de sprijin puternic din partea băncii-mamă.

BCR este, de asemenea, lider pe piaţa fondurilor europene, deţinând în prezent o cotă de 40% din totalul proiectelor aprobate în perioada 2008 - 2011 (dintr-un total de peste 12,4 miliarde EUR, reprezentând Programe Operaţionale care se adresează investitorilor privaţi şi autorităţilor locale). BCR continuă să implementeze soluţii variate de finanţare pentru a sprijini redresarea sectorului IMM (precum facilităţile de finanţare JEREMIE, BERD, BEI, IFC).

Confortul oferit de serviciile bancare la distanţă „BCR 24 Banking" atrage din ce în ce mai mulţi clienţi. Astfel, există o migrare constantă a tranzacţiilor de la numerar către canale directe (internet, telefon şi echipamente tip self-service). Numărul operaţiunilor derulate în anul 2011, prin intermediul Click 24&Alo 24 Banking BCR a fost de 6,2 milioane, cu 38 % mai multe decât numărul total de tranzacţii derulat pe tot parcursul anului 2010. Valoarea totală a operaţiunilor realizate în 2011 s-a dublat în comparaţie cu anul 2010, atingând valoarea de 24,9 miliarde RON.

IV. Evoluţia ratei de schimb ( ratele oficiale de schimb ale Băncii Centrale Europene)

   

Rata la finele perioadei

 

Media ratelor la sfârşitul lunii

   

Dec-2011

 

Dec-2010

 

% schimb

 


2011

 

2010

 

% schimb

RON/EUR

 

4,3233

 

4,2620

 

1,4%

 

4,2416

 

4,2184

 

0,5%

Schimb pozitiv = devalorizare faţă de EUR, schimb negativ = apreciere faţă de EUR

Anexa I

SITUAŢIA CONSOLIDATĂ A CONTULUI DE PROFIT ŞI PIERDERE la 30 decembrie 2011 (IFRS)

- valori în milioaneRON

 

 

2011

2010

% schimbare

Dobânzi şi venituri asimilate

6.158,5

6.912,9

-10,9%

Dobânzi şi cheltuieli asimilate

(3.028,3)

(3.163,2)

-4,3%

Venit net din dobânzi

3.130,2

3.749,8

-16,5%

- Provizioane de risc pentru credite şi avansuri

(2.154,9)

(1.997,7)

7,9%

Venit din comisioane şi speze

883,5

870,1

1,5%

Cheltuieli cu comisioane şi speze

(303,4)

(405,8)

-25,2%

Venit net din comisioane

580,1

464,4

24,9%

Rezultat net din tranzacţionare

422,4

311,1

35,8%

Cheltuieli cu personalul

(879,3)

(873,7)

0,6%

Alte cheltuieli administrative

(606,2)

(601,4)

0,8%

Amortizarea activelor fixe

(210,1)

(196,7)

6,8%

Alte rezultate operaţionale

(261,8)

(258,5)

1,3%

Rezultat din active financiare - la valoarea justă din contul de profit şi pierdere

(1,2)

(0,6)

>(100)%

Rezultat din active financiare - disponibile pentru vânzare

100,4

44,2

>100%

Profit înainte de impozitare

119,6

641,9

-81,4%

Impozit pe venit

(48,7)

(174,3)

-72,1%

Profit net

70,9

467,6

-84,8%

Aferent intereselor care nu deţin controlul

2,6

2,6

>(100)%

Aferent acţionarilor - băncii mamă

68,4

465,0

-85,3%

Situaţia consolidată a contului de profit şi pierdere - distribuţia trimestrială în anul 2011, pe scurt

- valori în milioaneRON

 

Q4 11

Q3 11

Q2 11

Q1 11

Venit net din dobânzi

747,3

745,6

778,3

859,1

- Provizioane de risc (pentru credite şi avansuri)

(545,8)

(663,2)

(488,5)

(457,4)

Venit net din taxe si comisioane

135,3

142,7

148,0

154,1

Rezultat net din tranzacţionare

99,3

144,7

136,8

41,6

Cheltuieli generale administrative

(433,8)

(394,9)

(420,9)

(446,0)

Alte rezultate operaţionale

10,5

(66,4)

(52,2)

(54,5)

Profit înainte de impozitare

12,8

(91,6)

101,6

96,8

Impozit pe venit

(10,8)

1,7

(19,3)

(20,3)

Profit net pentru perioada

2,0

(89,8)

82,3

76,5

Aferent intereselor care nu controlează

1,3

0,7

0,3

0,4

Aferent acţionarilor - băncii mama

0,7

(90,5)

82,0

76,1

Venit operaţional

981,7

1.032,94

1.063,11

1.054,77

Cheltuieli operaţionale

(433,8)

(394,9)

(420,9)

(446,0)

Rezultat operaţional

548,1

638,0

642,2

608,8

Anexa II

Bilanţ consolidat (IFRS)

- valori în milioaneRON

 

ACTIVE

30-Dec-11

31-Dec-10

% schimbare

Numerar si plasamente la bănci centrale

10.324,9

9.545,4

8,2%

Creanţe asupra instituţiilor de credit

1.100,2

1.771,7

-37,9%

Credite si avansuri acordate clientelei

53.376,3

52.238,6

2,2%

Provizioane pentru pierderi din deprecierea creditelor

(5.572,8)

(4.844,9)

15,0%

Active financiare deţinute pentru tranzacţionare

701,7

966,9

-27,4%

Active financiare - la valoare justa prin profit sau pierdere

42,0

41,9

0,1%

Active financiare - disponibile pentru vânzare

5.244,5

3.925,7

33,6%

Active financiare - păstrate pana la scadenta

8.011,8

5.442,2

47,2%

Fond comercial si alte imobilizări necorporale

439,8

424,3

3,7%

Imobilizări corporale

1.584,7

1.693,9

-6,4%

Creanţe din impozitul curent

177,4

192,9

-8,0%

Creanţe din impozitul amânat

46,9

53,6

-12,5%

Alte active

1.055,5

2.130,8

-50,5%

Active deţinute pentru vânzare

212,7

29,4

>100%

       

Total active

76.745,7

73.612,4

4,3%

       

PASIVE ŞI CAPITAL ACŢIONARI

 

Sume datorate instituţiilor de credit

22.906,4

21.823,5

5,0%

Alte sume datorate clienţilor

39.664,3

37.828,8

4,9%

Datorii evidenţiate prin certificate

1.132,8

638,1

77,5%

Alte provizioane

305,8

253,9

20,4%

Pasive din impozite curente

4,1

21,7

-81,3%

Pasive din impozite amânate

534,4

498,4

7,2%

Alte pasive

2.626,9

3.477,0

-24,4%

Pasive subordonate

2.024,7

1.967,3

2,9%

       

Total capitaluri proprii atribuibile:

7.546,3

7.103,6

6,2%

Acţionarilor băncii -mama

7.532,0

7.077,1

6,4%

Intereselor care nu deţin controlul

14,3

26,5

-46,2%

       

Total pasive şi capital

76.745,7

73.612,4

4,3%

Ti-a placut articolul?

Comentarii