Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banca Comerciala Carpatica acorda credite APIA

ro

23 Jun, 2011 16:43 1051 Marime text

Sibiu, 22 iunie 2011 - Banca Comerciala Carpatica lanseaza Creditul APIA destinat fermierilor, beneficiari ai ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv a bunastarii si protectiei porcinelor, obiectivul produsului fiind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatii curente.

Categoriile de clienti eligibili, care pot accesa aceste credite, sunt reprezentate de persoane juridice si asimilate acestora care detin, cresc sau exploateaza pasari sau porcine, individual sau in formejuridice, conform legislatiei in vigoare, in scopul obtinerii productiei agricole.

Banca Comerciala Carpatica solicita clientilor, drept garantii, cesiune de creanta pe care beneficiarii le au fata de APIA, constand in sumele cuvenite beneficiarilor ajutoarelor de stat APIA pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv a bunastarii si protectiei porcinelor, conform Adeverintelor eliberate de APIA si garantia FGCR. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA acopera pana la 80% din garantiile creditului, in functie de subventia pentru care se acorda imprumutul.

Perioada de creditare se deruleaza pana la incasarea ajutoarelor de stat privind sectorul zootehnic - specia pasari si porcine, iar suma finantata este de pana la 100% din subventia aprobata de APIA, suma maxima fiind de 5.000.000 lei.

Creditele acordate de Banca Comerciala Carpatica pe baza conventiilor incheiate de agricultori cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura sunt acum printre cele mai atractive produse din aceasta categorie, oferindu-le acestora cea mai buna solutie de finantare. Astfel, pentru creditele in valoare de pana la 100.000 lei, nu se percepe comision de analiza a cererii de credit, iar comisionul de acordare este diminuatla 0,9% din suma acordata. Dobanda aplicabila este promotionala si variaza in functie de ratingul clientului. De exemplu, pentru un client cu ratingul A dobanda este de 9,9%/an.

"Prin incheierea conventiei cu APIA, dorim sa sprijinim acest sector, care devine din ce in ce mai important in dezvoltarea economiei, Creditul APIA fiind un instrument creat special pentru a ajuta financiar fermierii pana la obtinerea ajutorului oferit de stat. Finantarea de pana la 100% din subventia aprobata de APIA, costurile avantajoase, precum si faptul ca oferim credite pentru clientii care se incadreaza in clasele de performanta financiara A, B si C sunt elemente care diferentiaza oferta bancii noastre de cea a concurentei.", declara George Ciobanasu, Director General Adjunct al Bancii Comerciale Carpatica.

Banca Comerciala Carpatica este o institutie financiara cu capital social majoritar romanesc, ale carei actiuni sunt listate la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti.

Banca Comerciala Carpatica a fost infiintata la Sibiu in data de 15 iulie 1999. In prezent, Banca detine o retea teritoriala vasta de 171 de sucursale si agentii acoperind toate judetele tarii si Bucuresti. Produsele si serviciile financiare oferite de BCC sunt dintre cele mai diversificate si adaptate cerintelor clientilor persoane fizice, IMM-uri si Corporatii. BCC promoveaza inteligenta autohtona, capitalul uman si financiar, dovedind transparenta, operativitate si flexibilitate in rezolvarea problemelor partenerilor sai de afaceri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii