Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Progresul lucrărilor în cadrul proiectului "Sistem de management al traficului de nave pe Dunare şi de informare asupra transportului pe ape interioare RoRIS"

ro

25 Jan, 2012 16:13 1596 Marime text

Progresul lucrărilor în cadrul proiectului "Sistem de management al traficului de nave pe Dunare şi de informare asupra transportului pe ape interioare RoRIS"

Începând cu anul 2009, Autoritatea Navală Română implementează Proiectul „Sistem de management al traficului pe Dunăre şi de informare asupra transportului pe ape interioare – RORIS”. Prima fază de implementare a RORIS a fost finalizată în anul 2005. În cea de-a doua fază, care se derulează în prezent, sistemul este completat şi sunt implementate noi servicii, urmând a se realiza interconectarea cu sistemele similare din Austria, Ungaria, Slovacia, Bulgaria şi Serbia.
Obiectivul principal al proiectului îl constituie realizarea unui sistem de management al traficului de nave pentru toată lungimea Dunării, complet armonizat cu Directiva Europeană 2005/44/EC (Directiva RIS).
În data de 01.10.2010, Autoritatea Navală Română a atribuit firmei SC ASESOFT INTERNATIONAL SA contractul de furnizare şi contractul de prestare de servicii de întreţinere, soft şi actualizare soft post garanţie „Sistem de management al traficului pe Dunăre şi de informare asupra transportului pe ape interioare – RORIS”. În cadrul contractului de furnizare, firma ASESOFT INTERNATIONAL furnizează, configurează şi execută lucrările de bază ale Proiectului Sistem RORIS II, pe durata a 24 de luni.
De la semnarea contractului de furnizare si până în prezent, în cadrul proiectului, s-au realizat următoarele activităţi:
· au fost furnizate toate echipamentele IT (rack-uri, servere, staţii de lucru, UPS-uri, imprimante) şi au fost montate în toate locaţiile RORIS;
· au fost finalizate lucrările de construcţie la pilonii de susţinere a echipamentelor de comunicaţii la Grindu, Zimnicea, Rast, Hârşova dGPS şi Măcin;
· au fost instalate aplicaţiile software pentru personal navigant, înmatriculări nave, certificare tehnică nave şi raportarea electronică a voiajelor, pe noile servere destinate, şi au început testările la aceste aplicaţii;
· au fost livrate link-urile radio prevazute în contract, s-a predat aplicaţia pentru reducerea efectelor calamităţilor şi a fost elaborată soluţia de interconectare a reţelei de date din Roris II cu locaţia Poliţiei de Frontieră judeţul Mehedinţi;
· s-a obţinut autorizaţia de modernizare a sistemului de radiocomunicaţii (pentru înlocuire antene), pentru Bechet şi Bechet dGPS.
De asemenea, se realizează teste pentru următoarele aplicaţii software pentru „avize către navigatori”, „Hull DataBase”, „monitorizare nave cu mărfuri periculoase” şi interfaţa cu VTMIS Canal Dunăre - Marea Neagră.
Proiectul "Sistem de management al traficului de nave pe Dunăre şi de informare asupra transportului pe ape interioare RoRIS" este finanţat prin contribuţia Comisiei Europene, în cadrul Axei Prioritare 3 ‐, Modernizarea sectorului de transport în scopul protecţiei mediului, a sănătăţii umane şi a siguranţei pasagerilor, prin Fondul de Dezvoltare Regională, în proporţie de 71,12% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 29.875.835 lei şi prin contribuţia Bugetului de Stat, în proporţie de 28,88%, respectiv 12.131.807 lei.
Contractul de finanţare al Proiectului a fost semnat la data de 29.10.2009. Valoarea totală a Proiectului este de 52.027.753 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 42.007.642 lei.
Proiectul este prevazut a se finaliza în luna octombrie 2012.

Persoană de contact:
Mona Paraschiv, Şef Serviciu Secretariat, Relaţii Publice, Autoritatea Navală Română

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii