Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A luat ființă consiliul pe probleme de tineret

ro

31 Oct, 2012 21:55 1968 Marime text

La inițiativa Autorității Naționale pentru Soprt și Tineret, a fost înființat Consiliul pe probleme de Tineret din România, .

Această structură consultativă va funcționa pe lângă ANST în baza dialogului structurat în ceea ce privește elaborarea și monitorizarea aplicării politicilor publice în domeniul tineretului.

Consiliul pe Probleme de Tineret va fi format din președinții structurilor sindicale și patronale adresate tinerilor, președinții federațiilor studențești, președinții organizațiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare, președintele Consiliului Tineretului din România, precum și din președinții organizațiilor neguvernamentale reprezentative de tineret.

Principalele domenii de lucru abordate de CPT vor viza educația, cultura, sănătatea, ocuparea forței de muncă, voluntariatul și susținerea tinerei familii.

Constituirea Consiliului pe Probleme de Tineret reprezintă, în primul rând, un pas important în dezvoltarea politiclor din acest segment în România, precum și o etapă - cheie în aplicarea setului de obiective strategice în domeniul tineretului însușit de actuala guvernare. Considerăm că, în acest fel, tinerii vor avea un cuvânt determinant în elaborarea și definivarea inițiativelor legislative, fiind astfel direct implicați în luarea deciziilor care îi vizează, a declarat vicepreședintele ANST, Victor Ionescu.

BIROUL DE PRESĂ AL ANST

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii