Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicio oferta pentru licentele BWA - 06.02.2009

ro

08 Feb, 2009 17:28 870 Marime text

AUTORITATEA NATIONALA PENTRU COMUNICATII
 
COMUNICAT DE PRESĂ
06.02.2009

Nicio ofertă pentru licenţele BWA

In data de 5 februarie 2009, la ora 17.00 s-a încheiat perioada în care se puteau depune ofertele pentru acordarea a două licenţe de utilizare a frecvenţelor radio pentru servicii de comunicaţii electronice prin intermediul sistemelor de acces pe suport radio de bandă largă (BWA). Nicio companie dintre cele şase care achiziţionaseră caietul de sarcini nu a depus o ofertă până la sfârşitul zilei.

“Din semnalele primite din piaţă rezultă că principala problemă a acestor frecvenţe este preţul, pe care operatorii îl consideră prea mare. Vom propune Guvernului scăderea taxei de licenţă şi vom relua procesul de acordare a acestor licenţe cât mai curând posibil”, a declarat preşedintele ANC, Liviu Nistoran.

Implementarea sistemelor BWA la nivel naţional asigură crearea unei soluţii tehnologice  capabile să contribuie substanţial la dezvoltarea comunicaţiilor electronice în bandă largă, la asigurarea facilă a accesului la internet de bandă largă în regiunile defavorizate, sărace sau izolate, precum şi la utilizarea eficientă a spectrului de frecvenţe radio.

ANC a organizat licitaţia în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2008 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea utilizării spectrului radio în banda de frecvenţe 3600-3800 MHz şi a Hotărârii de Guvern nr. 638/2008 privind stabilirea cuantumului taxei de licenţă pentru acordarea dreptului de utilizare a frecvenţelor radio în banda de frecvenţe radio 3600 – 3800 MHz.

Caietul de sarcini a fost cumpărat de şase firme: Asesoft International, Comcore Management, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Media Sat, RCS & RDS şi Vodafone România.

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii este instituţia independentă care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii din România şi veghează la respectarea acestora. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANC vizitaţi www.anrcti.ro.

Persoană de contact: Cătălina DRAGOMIR, Şef Serviciu Media&Website, tel. 0372.845.417

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii