Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furnicuţa P3R & grădiniţa Strop de Rouă Intersemat, împreună cu Asociaţia Planeta Verde demarează Campania “Furnicuţa P3R”

ro

12 Nov, 2014 12:13 1184 Marime text
Furnicuţa P3R împreună cu copiii din cadrul Grădiniţei “Strop de Rouă”, din sectorul 4, Bucureşti vor învăţa prin desen, vineri - 14 noiembrie 2014, despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje şi reciclare.
 
Proiectul “Furnicuţei P3R”ce are un grup ţintă de 455 de copii şi cadrele didactice ale acestora, va cuprinde campanii de conştientizare a importanţei colectării selective şi reciclării prin vizionarea unui desen animat ce povesteşte toţii paşi pe care un deşeu îi are de la momentul în care se decide că devine deşeu, până la sortare, reciclare şi reintroducerea lui pe piaţă sub altă formă, alt produs. În cadrul acestui proiect, toţi copiii vor primi cărţi de colorat ce cuprind o poveste interesantă despre “Cum putem ajuta natura”.
 
 “Ne-am propus ca prin aceasta campanie să realizăm conştientizarea  şi educarea ecologică a copiilor, începând de la vârsta grădiniţei şi până la clasele primare, adică persoanele cu o mare influenţă asupra populaţiei de toate vârstele – părinţi, bunici şi alte rude. Este important să conştinetizăm faptul că NU MOŞTENIM PĂMÂNTUL DE LA STRĂMOŞII NOŞTRI, CI ÎL ÎMPRUMUTĂM DE LA COPII NOŞTRI”, declară Ionuţ Georgescu, Director General Intersemat S.A.
 
Despre INTERSEMAT
S.C. INTERSEMAT S.A, o societate similară celor deja existente în statele membre din Uniunea Europeană, destinată preluării responsabilității celor care pun pe piață ambalaje și deșeuri de ambalaje. S.C. INTERSEMAT S.A este o societate înființată ca o soluție la obligația de reciclare și valorificare a ambalajelor și deșeurilor de ambalaje, derivând din legislația în vigoare. Legislația în domeniul gestionării ambalajelor și deșeurilor de ambalaje permite ca responsabilitatea asigurării și raportării îndeplinirii obligațiilor de valorificare și reciclare a deșeurilor de ambalaje să fie transferată, pe bază de contract, către un agent economic legal constituit în acest scop.
 
Despre Asociația Planeta Verde 
Asociația Planeta Verde este o asociaţie nonprofit înfiinţată în anul 2010, ai cărei membrii fondatori au o experienţă vastă în domenii precum: mediu și schimbări climatice, servicii publice, amenajarea teritoriului, energii regenerabile, turism, cultură civică şi dezvoltare durabilă. Asociația Planeta Verde vizează, înainte de toate, crearea unui echilibru natural şi militează pentru acţiuni şi politici care să susţină conceptul dezvoltării durabile.
Credem în intervenţia ONG-urilor în procesul european al trecerii spre o economie performantă, într-o societate ecologică ce are rolul de a găsi cele mai potrivite instrumente în educarea noilor comportamente şi atitudini
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii