Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe Litoralul Romanesc au inceput pregatirile pentru 1 Mai si Sarbatorile Pascale

ro

15 Feb, 2013 15:46 1343 Marime text

Asa cum v-am obisnuit in fiecare an, Asociatia Litoral - Delta Dunarii impreuna cu membrii sai - autoritatile locale de pe Litoral, patronatele hoteliere si agentiile de turism - se pregatesc sa organizeze si in acest an deschiderea oficiala a sezonului estival la data de 1 Mai, pe intreg Litoralul Romanesc.

Intrucat in acest an ziua de 1 Mai va coincide cu saptamana Sarbatorilor Pascale, patronatele hoteliere impreuna cu agentiile de turism au pregatit deja pachete speciale, specifice fiecarui eveniment, precum si pachete comune, care sa includa perioada 30 apr-07 mai, cu preturi care pornesc de la 60 de lei de persoana / noapte la hotelurile de 3*, de la 100 de lei de persoana / noapte la hotelurile de 4* si de la 229 de lei / persoana pe noapte la hotelurile de 5*, in functie de serviciile pe care le ofera fiecare unitate de cazare.

Mentionam ca, inca din luna ianuarie autoritatile locale au demarat lucrarile de cosmetizare, ecologizare si modernizare a tuturor statiunilor de pe intreg Litoralul Romanesc.

De asemenea, avand experienta anilor trecuti, consideram ca organizarea evenimentelor in aceasta perioada va atrage prima serie importanta de turisti pentru anul 2013, ceea ce va da un start foarte bun intregului sezon - aspect ce l-am luat in considerare din timp si pentru care continuam un parteneriat excelent cu autoritatile locale si operatorii privati din turism. Asociatia Litoral - Delta Dunarii a transmis deja adrese catre autoritatile locale membre si catre Cabinetul Ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism si Mediul de Afaceri, pentru organizarea unui program amplu de evenimente, care va include : concerte, defilare cu autobuze supraetajate, parada masini de epoca si motociclete, care alegorice, jocuri si concursuri pe plaje, muzica, foc de artificii, show-uri de lasere etc.

Toate aceste oferte si evenimente vor fi promovate de catre Asociatia Litoral - Delta Dunarii prin participarea la Targul de Turism al Romaniei (14-17 martie 2013), unde Litoralul Romanesc si Delta Dunarii vor fi Destinatia vedeta. In premiera in acest an, va fi prezent si Primarul Radu Stefan Mazare, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor locale din Mangalia, Eforie, Navodari, ai consiliilor judetene Constanta si Tulcea si nu in ultimul rand patronatele hoteliere din cele doua destinatii. Pentru vizitatori si expozanti pregatim un show incendiar, ce va promova in special Fashion Summer Festival si Festivalul Antic Tomis, cele doua evenimente de exceptie ale Seznului 2013.

Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral - Delta Dunari: "Asa cum spune traditia, Litoralul Romanesc este destinatia "vedeta" pentru petrecerea minivacantei de 1 Mai, care, printr-o

conjunctura fericita se va sarbatori in aceeasi saptamana cu Sarbatorile Pascale. ANAT si Asociatia Litoral - Delta Dunarii au solicitat Guvernului Romaniei si premierului Victor Ponta ca zilele de 2 mai ( Ziua Tineretului) si 3 mai sa fie acordate ca si zile nationale libere cu posibilitatea de recuperare in 2013, pentru a stimula circulatia turistica catre statiunile turistice din Romania si catre Litoralul Romanesc, ceea ce ne va permite sa dam un Start excelent Sezonului 2013. Asociatia noastra a propus deja doamnei Ministru Maria Grapini si autoritatilor locale o serie de evenimente care sa se desfasoare in perioada 1-7 mai si pe care le vom promova cu ocazia participarii la Targul de Turism al Romaniei. In premiera, suntem in discutii pentru a avea alaturi de noi, la deschiderea sezonului, un grup de jurnalisti si touroperatori din Emiratele Arabe Unite, pe care ii invitam intr-un infotrip pe Litoral, alaturi de reprezentantii companiei aeriene FlyDuba ."

Mihaela - Raluca Lazareanu ( Ilie)

Consilier Turism

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii