Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Croazierele - segment turistic important atat pentru anul 2012 cat si pentru 2013

ro

31 Oct, 2012 00:27 1824 Marime text

In sezonul de croaziere 2012, care se va incheia in data de 13 noiembrie 2012 cu sosirea navei Pacific Princess, in Portul Constanta au sosit peste 50 nave de croaziera. Daca in anul 2011 un numar de 23.878 pasageri au vizitat Constanta, in anul 2012 pana la aceasta data au sosit 31.348 pasageri. Cresterea situata in jurul cifrei de 30% se datoreaza eforturilor conjugate ale CN Administratia Porturilor Maritime Constanta, ale Asociatiei Litoral - Delta Dunarii si ale autoritatilor locale.

Astfel, in anul 2012 au sosit nave noi precum Queen Victoria cu 1.914 pasageri britanici la bord. Nava a revenit in Constanta pentru prima data dupa o absenta de 10 ani. Tot in categoria clienti noi ai portului se afla si compania P&O Cruises cu nava Azura de asemenea la prima sosire in orasul Constanta. Nava a avut 2.987 pasageri la bordul navei si 1.180 persoane in echipaj. Echipajul navei, la sfarsitul zilei, a confirmat faptul ca 2.756 pasageri au coborat timp de 1 zi si au vizitat principalele atractii turistice din Constanta, urmand sa soseasca si in anul 2013. Sezonul de croaziere 2013 va aduce o crestere semnificativa a numarul de pasageri, un exemplu fiind compania Costa Crociere prezenta in 2012 cu 5 sosiri, confirmand pentru sezonul 2013 ca va avea 9 sosiri ale navelor companiei (7 sosiri M/V Costa Deliziosa, 1 sosire M/V Costa Mediterranea, 1 sosire M/V Costa Pacifica).

Agentiile de turism ne-au precizat ca cele mai solicitate excursii si tururi locale au fost: o zi la Bucuresti, croaziera de o zi in Delta Dunarii, tururile culturale - arheologice - religioase si gastronomice (cetatile Histria si Admaclisi, manastirea Sf. Andrei, etc.), tururi de Litoral si degustari de vinuri la crama Murfatlar.

In topul pasagerilor care sosesc la bordul navelor de croaziera se situeaza cetatenii americani, urmati indeaproape de cetatenii francezi, italieni si germani. Navele moderne de croaziera fiind foarte cautate datorita facilitatilor oferite, in acest moment Marea Neagra ocupand o pozitie importanta in domeniu, starnind interesul pasagerilor din toata lumea, din America de Sud, Europa de Nord pana in Japonia.

Declaratie Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral - Delta Dunarii: "Turismul de croaziera cu nave de pasageri in portul Constanta reprezinta o nisa cu un potential real spre care ne concentram atentia in continuare, la nivelul administratiei Portului Constanta, al Asociatiei Litoral - Delta Dunarii si al autoritatilor locale. Speram sa atragem atentia cuvenita si un sprijin real din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului , dar si al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Este nevoie sa imbogatim oferta de servicii si facilitati pe care le ofera Terminalul de Pasageri din portul Constanta, astfel incat acesta sa semene tot mai mult cu un terminal modern din orice port de croaziere important. De asemenea, este nevoie de suplimentarea panourilor si indicatoarelor de orientare turistica precum si de realizarea acestora in mai multe limbi de circulatie internationala. Ne propunem sa realizam mai multe materiale de promovare turistica si sa imbunatatim imaginea si gradul de actractivitate al muzeelor, obiectivelor turistice si locatiilor ce pot fi incluse in traseele turistice pe care le recomandam pentru companiile internationale de croaziere.

Declaratie Teodor Patrichi, Administrator Terminal Pasageri al Portului Constanta: "Facem eforturi pentru promovarea in 2013 a destinatiei turistice Constanta la targurile de profil internationale, astfel incat sa ne mentinem pozitia detinuta in prezent, respectiv locul 2 in topul porturilor din Marea Neagra."

Corina Martin

Presedinte

Mihaela - Raluca Lăzăreanu (Ilie)
Consilier Turism

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii