Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

5 idei de pus în practică într-o vacanță în Rhodos!

ro

29 Apr, 2022 13:21 1991 Marime text


Ne-am gândit să iți propunem un loc impresionant pentru vacanța din vara aceasta, hai să vorbim despre Rhodos! Sunt atât de multe lucruri de făcut în această insulă superbă încât nu sunt șanse să nu te cucerească cu peisajele sale impresionante și să nu iți creeze amintiri frumoase. Vacanța Rhodos se adaptează oricărei cerințe, fie ești în căutarea relaxării pe plajă, fie ești însetat de istorie, fie ești un romantic pasionat de apusurile superbe, fie ești cu familia, fie singur, fie cu prietenii, Rhodos le are pe toate!

Cu cele peste 300 de zile însorite pe an, plaje amenajate sau plaje sălbatice, cu orașe încărcate de istorie sunt câteva din motivele pentru care această insulă este atât de îndrăgită. Oferte Rhodos găsim pentru orice pretențios. În Rhodos găsim de la hoteluri de 2 3 4 sau 5 stele, până la vile, pensiuni, campinguri.

Există sute de motive pentru a venii în Rhodos, sate cu miros de iasomie, un oraș medieval, plaje cu peisaje sublime, obiective turistice interesante, una din cele 7 minuni ale lumii antice, Colosul din Rhodos, peisaje dramatice de coastă, munți împăduriți cu pini, cetăți și multe altele. Am ales să iți prezentăm 5 lucruri obligatorii de făcut într-o vacanță în Rhodos.
  1. Orașul medieval Rhodos face parte din patrimoniul UNESCO și este unul din cele mai bine conservate și extinse cetăți medievale din Europa. Fortărețe, porți, alei înguste, case vechi, piațete, fântâni, toate te fac să te simți înapoi în timpurile medievale. Trebuie neapărat vizitat Muzeul Arheologic, biserica Maicii Domnului, Palatul Marelui Maestru sau Palatul Guvernatorului. Cu siguranță o plimbare lungă printre străduțele înguste și pietruite te vor relaxa.
  2. Acropolele și templul Zeiței Athena Lindia sunt cu siguranță de vizitat. Lindos Acropolis , construit pe o stâncă reprezintă vedeta orașului Lindos. În primul rând priveliștea liniei de coastă a orașului și cea a portului sunt impresionante și reprezintă cadrul perfect pentru poze reușite. Cele mai frumoase puncte ale sale se găsesc la nivelul doi, unde se găsesc Templul Athenei Lindia și un pod dominat de 20 de coloane.
  3. Micuță Mănăstire Tsambika, biserică bizantină dedicată Fecioarei Maria situata în vârf de deal ce oferă priveliști uimitoare ale coastei din jur. Drumul este puțin anevoios trebuie să urcați 300-400 de trepte. Potrivit legendei orice femeie cu probleme de fertilitate trebuie să urce aceste trepte desculță și să se roage Fecioarei.
  4. Golful Anthony Quinn este cu siguranță unul din cele mai frumoase locuri ale insulei. Se găsesc ape de un turcoaz incredibil și o plajă retrasă. Aici s-au filmat câteva scene pentru producția cinematografică The Guns of Navarone. Plaja se întinde un jurul unui golf impresionant, cu ape turcoaz incredibil de limpezi, ideale pentru practicarea snorkeling-ului, existând și o viață subacvatică impresionantă, găsiți corali multicolori de o frumusețe greu de egalat.
  5. Valea celor Șapte Izvoare este amplasată în mijlocul unei păduri dese, unde mirosul de pin iți îmbie toate simțurile. Plimbarea printre heleștee și cascade de mici dimensiuni este revigoranta. Pentru aventurieri vă puteți răcorii pe potecile văii pentru a căuta sursa fiecăreia dintre cele șapte izvoare. Toate se varsă într-un lac de culoare turcoazului plin de broaște țestoase, tipări și pești. Pentru a putea ajunge în zona lacului traversați tunelul îngust de 186 m. Este o experiență uimitoare să traversați acest tunel cu picioarele prin apa curgătoare. Conform legendei cei ce traversează tunelul întineresc cu 10 ani.
Atâtea lucruri frumoase despre Rhodos, atât de multă diversitate, atâtea lucruri de făcut. O destinație care cu siguranță te va face să revii. Nu te va lasă să te plictisești, fie ești un iubitor de mare, soare, plaje și apusuri superbe, fie un aventurier însetat de istorie și cultură, Rhodos le are pe toate!

Pentru mai multe idei de vacanță, sfaturi, ponturi utile, iți stăm la dispoziție, noi Agenție de turism Constanța, Tomis Travel. Avem nenumărate oferte pentru Rhodos, cu siguranță vom găsi una adecvată nevoilor tale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii