Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

5 plaje impresionante în Insula Corfu!

ro

13 Apr, 2022 09:54 3234 Marime text
Insula Corfu. Sursa foto: unsplash.com
 
Nu ai cum să nu te îndrăgostești de Corfu, este greu să reziști apelor turcoaz, nisipului fin, gastronomiei, distracției, peisajelor de deal cu pini, atmosferei corfiote. Este cea mai cunoscută și probabil, una din cele mai frumoase insule ionice, cu o vegetație luxuriantă, zone de țărm neamenajate, plaje moderne, plaje sălbatice, cu sate tradiționale de deal, viață de noapte și terase cu preparate deosebite.
Poți alege un pachet din multitudinea de oferte Corfu și garantăm că veți avea una din cele mai frumoase vacanțe! Insula oferă o varietate de structuri de cazare de la vile, pensiuni la hoteluri de 5 stele și hoteluri adults only, toate pentru o vacanță reușită.
În Corfu întâlnim de la micuțele plaje sălbatice ascunse printre păduri de pini, până la plajele largi cu nisip fin auriu și facilitați moderne. Toate sunt cu adevărat superbe și au farmecul lor, vrem să iți prezentăm 5 cele mai impresionante plaje care te așteaptă într-o vacanță.
  1. Plajele Paleokastritsa se remarcă prin-un peisaj mirific sunt situate în partea de vest a insulei, în stațiunea cu același nume. Se remarcă prin marea turcoaz, nisipul extrem de fin și porturi pitorești de-a lungul coastei. Deține 3 plaje premiate cu Blue Flag. Sunt renumite pentru iubitorii de scufundări, apele cristaline ale celor 6 golfulețe îi invită să descopere lumea subacvatică. Legenda spune că acesta ar fi locul naufragiului lui Ulise, eroul antic.
  2. Plaja din Agios Gordios se află în partea de nord vest a insulei și este premiată cu Blue Flag. Se întinde pe o lungime de 1,5 km, presărată cu umbreluțe și șezlonguri. Se remarcă prin apa limpede turcoaz, nisip auriu fin și peisajul sublim, unde predomină pâlcurile cu măslini și conifere. Este o plajă perfectă pentru iubitorii de natură și adepții relaxării. Dispune de restaurante, terase și baruri.
  3. Plaja Sidari se află pe coasta de nord a insulei. Plaja deține Blue Flag și are intrarea lină în mare. În plin sezon plaja este foarte aglomerată, frecventată mai ales de tineri. Deține zone cu șezlonguri și umbreluțe dar și zone în care turiștii pot sta pe prosop. Puteți vizita și Canal d’amour lung de aproximativ 10-15 m de o frumusețe aparte datorită formațiunilor stâncoase și a numeroaselor peșteri. Conform legendei cei ce se încumetă să înoate în canal se vă căsătorii curând sau își vor găsii dragostea adevărată.
  4. Plaja Acharavi  situată în partea de nord est a insulei este de o frumusețe uimitoare. Se află într-un golfuleț departe de vuietul stațiunii, este o plaja liniștită și mai puțin populată chiar și în plin sezon. Nisipul este format din pietricele roz, apa este limpede și de un albastru orbitor, premiată cu Blue Flag. Zona este înconjurată de vegetație de măslini.
  5. Plaja Roda  este considerată una din cele mai impresionante plaje din Corfu. Apusurile de soare văzute de aici sunt de o frumusețe uimitoare. Este o plajă preferată de familii, intrarea fiind lină în mare, nisipul fin și amenajată cu umbreluțe și șezlonguri.
Insula Corfu este definiția pentru frumos, are cele mai frumoase plaje, cele mai frumoase obiective turistice, cei mai frumoși turiști! Plajele sunt cu adevărat impresionante având câte ceva pentru fiecare, plaje sălbatice și pitorești pentru cei ce iubesc liniștea și relaxare, plaje cu facilitați moderne pentru familii cu copii, plaje unde distracție ce se termină în zorii zilei.
Ne dorim ca destinația ta de vacanță în 2022 să fie insula Corfu, așa că nu ezita să ne contactezi, vom găsi împreună cea mai bună oferă! Noi, Agenție de turism din Constanța, Tomis Travel iți venim în ajutor. Promitem să fie o vacanță de neuitat!

Sursa foto: unsplash.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii