Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava USS Mount Whitney se va afla în portul Constanţa

ro

15 Nov, 2013 12:18 1808 Marime text
Nava amiral a Flotei a VI-a a SUA, USS Mount Whitney (LCC 20), cu portul de domiciliu la Gaeta, Italia, se va afla la Constanţa în perioada 15-19 noiembrie pentru o vizită de rutină. În perioada staţionării în portul Constanţa, personalul navei va efectua antrenamente comune şi schimburi de experienţă cu omologii români şi va găzdui o recepţie pentru invitaţi distinşi.
Mount Whitney are rolul de navă de comandă pentru comandantul Flotei a VI-a şi pentru comandantul Comandamentului Întrunit al forţei de luptă a NATO cu sediul la Lisabona. Căpitanul de marină Craig Clapperton este comandantul navei, iar echipajul este compus din 12 ofiţeri, 150 de alţi militari şi 150 de marinari civili din cadrul Comandamentului pentru transporturi navale. Mount Whitney a participat la Operaţiunea Oddisey Dawn în largul coastei Libiei în 2011 şi a oferit ajutor umanitar Georgiei în 2008.
Mount Whitney a efectuat o primă vizită în România în noiembrie 2008.
Pentru mai multe informaţii despre navă, vizitaţi pagina de internet dedicată navei Mount Whitney la http://www.mtwhitney.navy.mil/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii