Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discursul Adjunctului Sefului misiunii diplomatice a SUA, Jeri Guthrie, cu ocazia lansarii proiectului Ecoweb

ro

23 Apr, 2010 05:03 1142 Marime text

EcoWeb este un exemplu minunat de colaborare creatoare între Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, profesorii români şi Corpul Păcii. Ne aflăm aici ca să le recunoaştem eforturile şi să îi felicităm pentru iniţiativa de a oferi acces la resurse educaţionale pe teme ecologice şi de a încuraja schimburile de idei.

Preocuparea pentru mediu şi schimbările climatice a determinat Administraţia Obama să lanseze planul „Noi tipuri de energie pentru America", în scopul asigurării unui viitor bazat pe energie regenerabilă. Planul este rezultatul eforturilor comune ale Guvernului, companiilor şi comunităţilor americane.

Ambasada SUA este convinsă că astfel de parteneriate menite să-i facă pe români mai conştienţi de problemele ecologice pot sprijini construirea unor comunităţi mai responsabile, mai sigure şi mai puternice.

EcoWeb este un astfel de parteneriat care demonstrează succesul colaborării dintre profesori, studenţi, ONG-uri şi reprezentanţi ai guvernului, care se angajează să crească gradul de conştientizare al oamenilor cu privire la problemele de mediu.

Ambasada este mândră că Elie Teichman, voluntar al Corpului Păcii, s-a implicat în această iniţiativă. Împreună cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, el a ajutat la transformarea acestei idei în realitate, reunind indivizi şi instituţii care s-au angajat să colaboreze în vederea îndeplinirii unui scop comun.

Doresc să îmi exprim admiraţia pentru dedicarea de care dau dovadă toţi aceşti voluntari ce lucrează într-o ţară străină, la mii de kilometri depărtare de familiile şi prietenii lor. Eforturile lor de a oferi asistenţă tehnică organizaţiilor şi comunităţilor româneşti interesate reprezintă tot ceea ce are mai bun şi ar trebui să ofere Statele Unite întregii lumi.

Sper că din ce în ce mai mulţi profesori şi ecologişti vi se vor alătura şi vă urez mult succes în continuarea acestui proiect extraordinar!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii