Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada Republicii Elene la Bucureşti salută cooperarea camerală excelentă dintre România şi Grecia promovată în mandatul Excelenţei Sale Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României, Domnul Mihail M. Vlasov

ro

27 Jun, 2013 12:04 1675 Marime text
Bucureşti, iunie 2013: Excelenţa Sa Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, Domnul Mihail M. Vlasov a primit vizita Excelenţei Sale Ambasadorul Republicii Elene în România, Domnul Grigorios Vassiloconstandakis.

În cadrul primei vizite de curtoazie realizate la Palatul Camerei de Comerţ Naţionale, de la investire, Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Elene la Bucureşti, Domnul Grigorios Vassiloconstandakis a remarcat dinamismul relaţiilor comerciale dintre Grecia şi România şi buna cooperare la nivel Cameral: „Cunosc că între Sistemul Cameral din România şi Camerele de Comerţ din Grecia există o bună cooperare, aspect care  mă va ajuta considerabil în misiunea mea. Nu vă ascund faptul că principalul obiectiv al mandatului meu este cel economic. Grecia are o prezenţă comercială puternică în România şi dorim să păstrăm acest avantaj şi să ne extindem pe această piaţă prietenoasă. Sper Excelenţă că pe parcursul mandatului meu să ne întâlnim de numeroase ori, fiind convins că am găsit la Camera de Comerţ Naţională un prieten al Ambasadorului Greciei în România. Dorinţa Dumneavoastră, Domnule Preşedinte, de a promova imaginea mediului de afaceri românesc creează, de asemenea, un tablou exhaustiv şi pozitiv al României. Îmi exprim aprecierea faţă de buna activitate realizată de Camera de Comerţ Naţională şi vă mulţumesc Excelenţă pentru iniţiativele pe care le aveţi. Vă doresc să aveţi curajul de a continua, având convingerea că activitatea Excelenţei Voastre este benefică pentru întreg poporul român”.

La rândul său, Excelenţa Sa Preşedintele Camerei Naţionale, Domnul Mihail M. Vlasov a oferit detalii Înaltului oaspete despre forma de organizare a  Sistemului Cameral din România, compus din Camera de Comerţ Naţională şi membrii acesteia. Camera de Comerţ Naţională, organizaţie non-guvernamentală, apolitică, non-profit, de utilitate publică, este cea mai puternică organizaţie a mediului de afaceri din România şi singura organizaţie de afaceri din Europa ce funcţionează după o Lege organică - 335/2007, completată şi modificată. „La preluarea mandatului de Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României am reaşezat Sistemul Cameral în matca sa firească, legală, organizând Sistemul, Camerele de Comerţ şi Industrie Judeţene şi Camerele de Comerţ şi Industrie Bilaterale. Rolul nostru este de reprezentare şi protocol şi jucăm un rol esenţial în majoritatea Comisiilor de Dialog Social ale Ministerelor, fiind în poziţia de a prezenta Autorităţilor Centrale problemele cu care se confruntă mediul privat. Relaţiile dintre popoarele noastre sunt excelente şi celebrăm buna tradiţie camerală din statele noastre. Pe coperta Buletinului Oficial aducem un omagiu comercianţilor greci, prin inserarea unui jurământ antic, ce aparţine lui Fillipides din Attik, iar la Camera de Comerţ din Korfu am descoperit un text valoros, Jurământul lui Hipocrat, pe care l-am adus la Camera Naţională şi l-am ridicat la loc de onoare”, a punctat Excelenţa Sa Preşedintele Camerei Naţionale, Domnul Mihail M Vlasov.

Şeful Cancelariei şi al Executivului Camerei de Comerţ şi Naţionale a României, Doamna Cornelia Liliana Ştefănescu a evidenţiat contextul internaţional şi naţional în care îşi desfăşoară activitatea Sistemul Cameral „Suntem vocea naturală şi firească a comunităţii de afaceri din România în relaţia cu partenerii internaţionali. Suntem membri Eurochambres, ai Asociaţiei Camerelor de Comerţ Europene, ai ICC şi membri fondatori ai Asociaţiei Camerelor de Comerţ din Balcani - ABC. Ne desfăşurăm activitatea prin acţiuni specific camerale, iar activităţile noastre - corelate la cele ale reţelei Camerelor de Comerţ europene includ servicii precum eliberarea de certificate de origine, carnete ATA şi de forţă majoră, furnizarea de informaţii de afaceri, arbitraj pentru soluţionarea litigiilor internaţionale şi interne şi consultanţă procedurală prin Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional şi organizarea de evenimente la nivel naţional şi pe plan extern, în baza protocoalelor instituite cu organizaţiile partenere”.

În încheiere, Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Elene la Bucureşti a mulţumit Conducerii Camerei de Comerţ Naţionale pentru primire, consemnând vizita în Cartea de Onoare a Camerei de Comerţ Naţionale, prin mesaje de prietenie şi cooperare.


Camera de Comert si Industrie a României
Directia Reprezentare Camerală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii