Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu Se impun demisiile lui Corlăţean şi Stanoevici

ro

02 Nov, 2014 21:29 2135 Marime text
Preşedintele Traian Băsescu susţine că „au existat grave deficienţe de organizare“ a procesului electoral în secţiile de votare din străinătate şi că se impune demisiile ministrului de Externe Titus Corlăţean şi a ministrului delegat Bogdan Stanoevici.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Administraţia Prezidenţială imediat după încheierea votului la ora 21.00, preşedintele Traian Băsescu a urmărit cu atenţie procesul electoral pentru alegerea preşedintelui României care s-a desfăşurat astăzi, atât în ţară, cât şi în străinătate.

„Preşedintele Traian Băsescu constată că au existat grave deficienţe de organizare a procesului electoral în secţiile de votare din străinătate, unde nu s-au asigurat corespunzător materialele necesare şi nici personal suficient. De asemenea, numărul mic de secţii de votare organizate în străinătate a făcut ca un număr mare de români să nu-şi poată exercita dreptul de vot“, precizează şeful statului.

În plus, „preşedintele Traian Băsescu constată deficienţe în asigurarea formularelor pentru declaraţiile pe proprie răspundere în numeroase secţii de votare din ţară“.

„Neajunsurile semnalate au împiedicat cetăţenii români să-şi exercite dreptul constituţional de a-şi alege preşedintele. În aceste condiţii, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, şi a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici“, se arată în comunicatul de presă.

Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii