Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sub control judiciar, primarul Constanţei nu poate pleca nicăieri Mazăre - „Dacă nu iese Ponta, sănătate! Nu mai stau“

ro

18 Nov, 2014 00:00 4114 Marime text


Declaraţiile pe care Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, le-a făcut în contextul alegerilor prezidenţiale 2014 nu diferă cu mult de cele făcute la scrutinul din 2009. Aceleaşi avertismente directe, aceeaşi atitudine tranşantă, „revoluţionară“ ori el, ori Băsescu. Ori el, ori Iohannis. În ambele situaţii, edilul-şef al Constanţei a pierdut. În ambele situaţii, nu s-a ţinut de cuvânt.


La alegerile prezidenţiale din 2009, liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, îşi avertiza electoratul fidel că, în eventualitatea în care Traian Băsescu va fi reales preşedinte, el îşi va face bagajele şi va pleca în Brazilia. Ulterior însă, şeful administraţiei publice locale constănţene îşi nuanţa declaraţiile, afirmând doar că va pleca în Brazilia atunci când va hotărî el, nu altcineva, dar şi că va sta „o vreme cu capul la cutie“.
În acest context, declaraţiile lui Mazăre din 12 septembrie 2014, deci din pre-campania prezidenţială, nu au mai mirat pe nimeni. „Dacă nu iese Ponta, vom trăi în aceeaşi ţară şi cu acelaşi mod de a pune problema, cu aceeaşi teamă în suflet. Eu am declarat-o public şi spun şi acum: dacă nu iese şi nu se schimbă modul de a vedea lucrurile, sănătate! Nu mai stau. Nu mai stau pentru că nu mai am satisfacţii. Nu mai stau pentru că nu mai văd de ce trebuie să stau patru zile pe săptămână cu avocaţii. Şedinţă în fiecare dimineaţă. Am şedinţă dimineaţa cu avocaţii, şedinţă la prânz cu avocaţii“, explica social-democratul constănţean cu nici două luni înaintea alegerilor prezidenţiale.

Bye, bye, Portul Constanţa?

În tot acest interval de timp, primarul a deplâns soarta Constanţei sub „regimul Băsescu“, subliniind, ori de câte ori a avut ocazia, că administraţia locală riscă să piardă Portul Constanţa. Ceea ce, de fapt s-a şi întâmplat, cu menţiunea însă că municipalitatea a pierdut pachetul de 20% din acţiunile Portului în plin „regim“ Ponta. Amintim că, în luna octombrie a acestui an, Curtea Constituţională a admis o excepţie de neconstituţionalitate a Legii 216/2008, prin care un pachet de 20% din acţiunile deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a fost transferat, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor la Consiliul Local Municipal Constanţa. „Nu pot decât să felicit ACL-ul. Adică PDL-ul, PNL-ul. Au repurtat o mare victorie împotriva Constanţei. Îi felicit“, afirma Radu Mazăre în octombrie.


„Mazăre, nu uita, ai promis demisia!“

Este oportun să menţionăm faptul că dorinţa edilului-şef privind plecarea sa este împărtăşită şi de constănţeni. În seara de duminică spre luni, aproximativ 600 de constănţeni au protestat pe străzile Constanţei, cerând demisia primarului Mazăre. Aceştia au scandat „Mazăre, nu uita, ai promis demisia!“, dar şi „Mazăre, nu uita, ne vedem la DNA!“.
Nu a fost însă pentru prima dată când constănţenii au avut o astfel de atitudine. Momentul în care, pentru prima dată în cei 14 ani de mandat, constănţenii au cerut în stradă demisia lui Radu Mazăre a fost la finalul lunii mai, atunci când aproximativ 2.000 de persoane au protestat împotriva posibilului transfer al unui pachet de 13% din acţiunile Portului Constanţa, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor, la administraţia locală.

De la fete în costum de baie, la amărâţii din „Henri Coandă“

Spre deosebire de alte alegeri, Mazăre nu s-a mai prezentat la urne însoţit de fete îmbrăcate doar în costum de baie. Nici măcar de tinere purtând ţinute kaki şi berete roşii. De data aceasta, în primul tur al alegerilor, liderul PSD Constanţa a venit cu nişte constănţeni din Campusul Social „Henri Coandă“. Mai mult, în al doilea tur de scrutin, primarul a apelat la mama sa. Declarând că a venit la vot alături de cea mai importantă femeie din viaţa sa, social-democratul constănţean a sperat, probabil, să atingă cea mai sensibilă parte a electoratului său.
Ceea ce nu spune primarul municipiului Constanţa este faptul că, şi dacă ar vrea realmente să plece acum, nu poate. Asta fiindcă se află sub control judiciar în dosarul presupusei mite din dosarul campusului social Henri Coandă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • KIT 18 Nov, 2014 13:29 hai ca ti.ai asigurat si tu si nicusor batranetile la puskarie!!!! minim 15 anisori ,tinand cont la ce doare aveti si mai vin din urma!!!
  • kit 18 Nov, 2014 13:25 ba poate sa plece...auzi la el,daca nu iese ponta,voi pleca...bla bla! unde sa pleci ma? si cine plateste pt toate hotiile din constanta??
  • gicu 18 Nov, 2014 02:24 Ba poate sa plece...
  • COCO 18 Nov, 2014 00:42 Mazareeee! Ia calul si du-teeeee!