Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remus Cernea "Întrebările mele pentru cei doi candidaţi din turul II"

ro

07 Nov, 2014 08:25 2532 Marime text
 
Deputatul de Constanţa Remus Cernea apostat pe site-ul voxpublcia.realitatea.net, o serie de întrebări adresate lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis.
 
Întrebările pentru cei doi candidați din turul II al alegerilor prezidențiale fac referire la reformele și schimbările legislative, dar şi la abordare politică pe care aceştia le-ar susține.
 
„Întrebarea nr. 1: Veți susține, inclusiv prin mesaje publice, un model de dezvoltare care să ducă la o reducere substanțială a emisiilor de gaze cu efect de seră, prin înlocuirea din mixul energetic a combustibililor fosili cu surse regenerabile de energie (vânt, soare, apă, biomasă etc)?

Întrebarea nr. 2: Veți susține și veți promulga o lege prin care, la nivelul instituțiilor publice să fie făcute achiziții de lemn și produse derivate care să provină exclusiv din surse certificate, ori, după caz, reciclate?

Întrebarea nr. 3: Veți susține și veți promulga o lege prin care mineritul pe bază de cianuri să fie interzis în România?
O astfel de lege, propusă de către 40 de deputați și senatori se află, acum, în dezbaterea parlamentului.

Întrebarea nr. 4: Veți susține și veți promulga o lege prin care gestionarea problemei câinilor comunitari se va face într-un mod civilizat și eficient, dar fără uciderea în masă a câinilor?
Există o astfel de propunere legislativă în dezbatere la Camera Deputaților.

Întrebarea nr. 5: Veți susține și veți promulga o lege, care acum este în dezbaterea Parlamentului, prin care animalele sălbatice să nu mai fie utilizate în circuri?
Există o astfel de propunere legislativă depusă la parlament.

Întrebarea nr. 6: Veți trata cu seriozitate o astfel de temă luând aminte la punctele de vedere ale experților și veți susține și veți promulga o lege prin care delfinilor să le fie recunoscut statutul de ‘persoane non-umane’?
Există o astfel de propunere legislativă depusă la parlament.”
 
Acestea sunt cele şase întrebări pe care Remus Cernea le adresează celor doi prezidenţiabili
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii