Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Precizări de presă în contextul alegerilor prezidențiale din Federația Rusă

ro

08 Mar, 2024 11:20 332 Marime text
8 martie 2024
 
Precizări de presă în contextul alegerilor prezidențiale din Federația Rusă
 
În perioada 15-17 martie 2024 au loc alegeri prezidențiale în Federația Rusă.
Autoritățile ruse au anunțat organizarea scrutinului și în teritoriile ucrainene anexate ilegal ori ocupate temporar de Federația Rusă începând cu anul 2014.
Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaște și nu va recunoaște legitimitatea alegerilor menționate desfășurate în regiunile Donețk, Luhansk, Zaporojia, Herson, Republica Autonomă Crimeea și orașul Sevastopol, care sunt părți integrante ale Ucrainei. De asemenea, MAE reconfirmă sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internațional.
Autoritățile ruse au decis să nu invite observatori ODHIR/OSCE la scrutinul prezidențial din martie 2024, în contradicție cu obligațiile internaționale asumate. În același timp, este posibil ca autoritățile ruse să adreseze invitații de observare și monitorizare electorală unor persoane fizice sau juridice străine.
În condițiile date, MAE descurajează puternic participarea cetățenilor români sau a persoanelor juridice române la monitorizarea alegerilor din Federația Rusă.  
MAE reamintește că prezența cetățenilor români în teritoriile aparținând Ucrainei aflate sub ocupația Federației Ruse, inclusiv pentru scopul observării și monitorizării electorale amintite, comportă consecințe de natură penală și administrativă în conformitate cu legea ucraineană.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii