Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără mascaţi la televizor Mazăre - „Vreau să mă retrag. Nu numai de la primărie, vreau să mă retrag de tot“

ro

17 Nov, 2014 00:00 8193 Marime text


Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a votat, ieri, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, la Şcoala nr. 24 „Ion Jalea“.


Edilul-şef al municipiului Constanţa nu a mai fost însoţit însă nici de tinerele îmbrăcate în kaki şi purtând bască à la Che Guevara, întocmai ca primarul, nici de persoane din Campusul Social „Henri Coandă“. Mai mult sau mai puţin surprinzător, Mazăre a venit la vot însoţit de mama sa, pe care o consideră, potrivit propriilor sale declaraţii, cea mai importantă femeie din viaţa lui. „Mă uitam la televizor şi am constatat cu stupoare că mama unuia dintre candidaţi seamănă perfect cu mama. Şi atunci am luat decizia să vin la vot cu mama. Întotdeauna mama rămâne cea mai importantă femeie din viaţa mea. Indiferent de câte sunt (n.r. femei), cum sunt, mama va rămâne cea mai importantă“, a mărturisit primarul.

„Mai puţină politică“ 

Întrebată pentru ce anume a votat, mama lui Radu Mazăre a declarat că îşi doreşte „mai multă linişte în ţara asta“. „Sper ca voi, tinerii, să aveţi posibilitatea să vă ocupaţi şi de altceva decât de politică. Să puteţi să mergeţi în lume, s-o vizitaţi, să puteţi citi, să mergeţi la concerte. Mai puţină politică“, a menţionat Victoria Gabriela Mazăre.
Liderul PSD Constanţa a ţinut să precizeze că uneori e deranjat de faptul că mama sa se uită la televizor, şi asta pentru că audiovizualul ar transmite un soi de energie negativă.


„Dumnezeu cu mila“

În ceea ce îl priveşte, în urma votului exprimat ieri, Radu Mazăre a declarat că îşi doreşte un alt stil de viaţă. „Aş vrea şi eu să ne bucurăm mai mult de viaţă. Nu ştiu... Dumnezeu cu mila“, a afirmat primarul municipiului Constanţa. Cât despre ceea ce ar urma să se întâmple după votul de ieri, edilul-şef a declarat că, indiferent de preşedinte, dacă sistemul nu se schimbă, îşi va lua adio şi de la funcţia de primar al Constanţei, dar şi de la administraţie şi politică per ansamblu. „Dacă lucrurile nu se schimbă şi dacă câştigă cine trebuie şi lucrurile nu se schimbă şi sistemul pentru care umblu îmbrăcat aşa de zece ani de zile nu mai... Vreau să mă retrag. Nu numai de la primărie, vreau să mă retrag de tot“, a mărturisit Mazăre.

Primarul nu a vrut să lase loc de interpretări: „V-am spus aşa, am fost foarte exact: dacă sistemul construit de Băsescu, un sistem bazat pe ură şi încrâncenare, va rămâne, eu vreau să ies din politică. Pentru că energia mea nu mai pot s-o dedic lucrurilor pe care vreau să le fac oamenilor, ci trebuie să mă apăr cu avocaţi şi aşa mai departe. Şi nu mai am plăcere. Şi dacă nu mai am plăcere... nu m-am născut politician, nu mor politician. Nu-i nicio dramă“. Totodată, Mazăre a anunţat că îşi va schimba aşa-numita uniformă kaki doar dacă sistemul va fi altul.

Nu mai puţin important, liderul social-democraţilor constănţeni a recunoscut că îi este dor să călătorească: „Mi-e dor, mi-e dor să merg şi să stau într-o ţară în care să nu mă uit la televizor, sau când mă uit, să nu văd mascaţi de dimineaţă până seara. Într-o zi politicieni, într-o zi, oameni de afaceri...“

Nu este pentru prima dată când primarul Constanţei declară că, dacă lucrurile nu vor fi pe placul lui în urma alegerilor, se va retrage din politică şi va părăsi România. A făcut asta şi în 2009. Mai exact, edilul-şef avertiza că, dacă Traian Băsescu câştigă un nou mandat, el îşi va face bagajele şi va pleca în Brazilia. Lucru pe care - timpul a demonstrat-o - evident că nu l-a făcut.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • monelulaur 20 Nov, 2014 17:12 Du-te invartindu-te ! Daca scapa C-ta de tine si de Constantinescu voi simti ca mai e o speranta de bine pt concitadinii mei.
  • Felician 18 Nov, 2014 08:27 Prăbușirea PSD este cea mai înțeleaptă, până nu se supără poporul.
  • Eugenia 17 Nov, 2014 19:28 Si mama lui Mazare..citez:a votat ptr.liniste si tinerii sa nu se mai ocupe de politica si sa mearga la concerte si sa viziteze lumea.....Eu cind eram in RO.nu mi-am permis sa ma duc la un concert...cu banii ce costa un concert, mincam..sa va fie rusine...si sa vizitam lumea.... am iesit sa vizitam lumea ..sa lucram ptr. altii in strainatate ...nu sa furam "legal" cum au facut totzi de la PSD
  • gica 17 Nov, 2014 18:57 Mazăre și Nicușor În același dormitor!!
  • eu 17 Nov, 2014 11:11 Acum vrei sa te retragi:)) asta daka te mai lasa dna-ul
  • Maria 17 Nov, 2014 10:20 O sa te retraga DNA..stai linistit ,nu-ti fa probleme ca au altii grija sa se linisteasca.
  • DNA 17 Nov, 2014 09:32 Cred ca te vedem si pe tine in curand langa icusor! Daca nu fugi din tara rapid
  • europeanu 17 Nov, 2014 07:45 sunt de acord cu retragerea dupa care obligat Poarta Alba.
  • zuzu 17 Nov, 2014 07:01 Are bani. Are bani pt cateva generatii
  • Gabu 17 Nov, 2014 00:44 Te retragi, te retragi, întrebarea e ce știi sa faci? După ce dai tot înapoi si-ti ispășești ce-i de ispășit, alături de colegu' Nicușor, cum o iei de la cap ca tu nu știi sa faci nimic? Crezi ca din dat cu zmeul se câștiga bani?