Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
00:19 09 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Alegeri parlamentare 2024 Peste 18 milioane de alegători înscriși în listele electorale permanente (DOCUMENTE)

ro

30 Nov, 2024 15:33 345 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) aduce la cunoștința opiniei publice situația numărului de alegători valabil pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din data de 1 decembrie 2024, după cum urmează:
  • Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este 18.008.555 de cetățeni;
  • Numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 19.403 cetățeni;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondență prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro și înscriși în listele electorale permanente din străinătate pentru votul prin corespondență este de 6.656 cetățeni;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro și sunt înscriși în listele electorale permanente din străinătate este de 5.864 cetățeni.
Anexa nr. 1 cuprinde numărul total de alegători din listele electorale permanente pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din data de 1 decembrie 2024, pe categorii de vârstă și în funcție de mediu (urban/rural)
Anexa nr. 2 cuprinde numărul total de alegători din listele electorale permanente pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din data de 1 decembrie 2024, aferent fiecărei localități.

Potrivit Legii nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare. Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară. Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii. 

Citește și: 

# Alegeri parlamentare 2024Peste 62.000 de alegători s-au prezentat la urne în diaspora, până la ora 15.00
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii