Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghidului de finantare a programului de stimulare a innoirii parcului auto national

ro

06 Jan, 2010 14:29 1965 Marime text

Informare de presa

De la 1 ianuarie 2010 a intrat in vigoare Ordinul ministrului mediului nr. 1683 pentru aprobarea Ghidului de finantare a programului de stimulare a innoirii parcului auto national, publicat in Monitorul Oficial  nr. 921 din 29.12.2009.
Printre principalele prevederi pentru anul 2010 se numara:
- instituirea primei de casare exprimata printr-un tichet valoric, cu o valoare nominala de 3.800 lei.
- pentru achizitionarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, doua sau cel mult trei tichete valorice;
- valoarea nominala a tichetului valoric/tichetelor valorice se scade de catre producatorul validat din pretul de comercializare al autovehiculului nou, diferenta fiind asigurata de catre proprietarul inscris din surse financiare proprii, inclusiv credite bancare sau prin finantare in baza unui contract de leasing financiar;
- perioada de organizare a sesiunii de validare se aproba prin dispozitie a presedintelui Administratiei Fondului pentru Mediu, si se publica pe pagina de internet www.afm.ro , cu cel putin 5 zile înainte de data deschiderii sesiunii de validare.
În ceea ce priveste Programul de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate, Ministrul Mediului si Padurilor, domnul Laszlo BORBELY a anuntat ca ghidul aferent a fost elaborat de Administratia Fondului pentru Mediu, urmand a fi aprobat prin ordin al ministrului mediului şi padurilor, in prima jumatate a lunii ianuarie 2010.


DIRECTOR COORDONATOR
Constantin PETREA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii