Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea unei delegaţii a Federaţiei Sanitas

ro

21 Dec, 2010 17:09 2458 Marime text
Preşedintele României, Traian Băsescu, a primit luni, 20 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Federaţiei Sanitas, condusă de domnul Marius Petcu.

La întâlnire au mai participat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, şi preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din Domeniul Sănătăţii Publice din România, Cristian Vlădescu.

Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a principalelor probleme din sistemul sanitar românesc. De asemenea, preşedintele Băsescu a accentuat necesitatea continuării procesului de reformare şi restructurare a sistemului sanitar.

La sistemul de educaţie am reuşit să convingem pe toţi cei onest interesaţi de sistemul de educaţie să punem în centrul sistemului elevul, studentul şi în jurul interesului elevului şi studentului, profesorul, statul, infrastructura. Dacă şi la sănătate reuşim să creăm un sistem în care pacientul să fie în centru şi toţi ceilalţi - personal medical, infrastructură, Guvern - în interesul lui, atunci putem funcţiona fără niciun fel de problemă", a afirmat preşedintele României.

Un alt subiect abordat a fost descentralizarea spitalelor şi procesul de preluare a acestora de către administraţiile locale.

În cadrul discuţiilor, preşedintele Federaţiei Sanitas a subliniat importanţa creării unui pact naţional pentru sănătate care să contribuie la modernizarea şi eficientizarea sistemului sanitar din România.

În context, şeful statului i-a asigurat pe reprezentanţii Federaţiei Sanitas de întregul său sprijin în vederea realizării acestui deziderat, subliniind faptul că Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din Domeniul Sănătăţii Publice din România poate constitui o bază de plecare în realizarea unui pact naţional pentru sănătate: „Avem un raport care a pus sistemului un diagnostic şi este făcut de specialişti care sunt în afara oricărui dubiu din punct de vedere al calităţii profesionale sau al opţiunilor politice. Comisia a fost neutră politic. Avem o bază de plecare, avem problemele dumneavoastră şi dacă începem discuţia foarte onest, o putem finaliza şi repede şi onest, pentru că avem toate datele să o facem".

Departamentul de Comunicare Publică

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii