Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Porturile Constanţa şi Lattakia (Siria) susţin deschiderea unei linii maritime regulate între cele două centre de distribuţie a mărfurilor

ro

18 Oct, 2010 18:40 1584 Marime text
img_0503.jpgPortul Constanţa a fost vizitat de o delegaţie siriană formată din reprezentanţi ai Ministerului Tranporturilor din Siria şi ai conducerii Companiei Generale a portului Lattakia.

Delegaţia siriană a avut discuţii cu conducerea Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa pentru a identifica, împreună, fluxurile de mărfuri care să susţină deschiderea unei linii regulate între cele două porturi. Linia maritimă respectivă ar uni, astfel, două centre importante de distribuţie a mărfurilor, Portul Lattakia fiind centru regional de distribuţie pentru Orientul Mijlociu, iar Constanţa pentru Europa Centrală şi de Est.

Între porturile Constanţa şi Lattakia este încheiat, din luna mai a acestui an, un protocol de colaborare care are ca principal obiectiv încurajarea dezvoltării traficului de mărfuri între cele două regiuni, promovarea şi dezvoltarea cooperării în domeniului transportului maritim şi infrastructurii portuare.

Reprezentanţii celor două porturi urmează să identifice companiile de transport, importatorii, exportatorii, traderii, armatorii, operatorii sirieni şi români cu afaceri în aceste zone în vederea organizării unei întâlniri unde se vor pune faţă în faţă interesele economice ale celor două regiuni.

DIRECTOR GENERAL,

Ioan BĂLAN

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii