Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

C.N. ,,Administraţia Canalelor Navigabile" S.A. a finalizat proiectul ,,Modernizarea sistemului de semnalizări de navigaţie pe Canalul Dunăre - Marea Neagră"

ro

05 Dec, 2011 23:45 2041 Marime text

Proiectul ,,Modernizarea sistemului de semnalizări de navigaţie pe Canalul Dunăre - Marea Neagră" a fost finalizat în luna octombrie 2011. Finanţat prin Programul Operational Sectorial Transport proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de 18 luni. Valoarea totală a proiectului a fost de 17 856 214 lei.

Obiectivul general al proiectului a fost de a moderniza sistemul de semnalizări de navigaţie aliniindu-l la standardele internaţionale, în conformitate cu cerinţele de mediu şi reglementările din domeniu.

Lucrările din cadrul proiectului au constat în realizarea semnalizării statice în lungul canalului, refacerea semaforizării la ecluze, porturi, la intrarea si iesirea din canal şi la bifurcaţia Canalelor Dunăre-Marea Neagră cu Poarta Albă-Midia Năvodari.

Rezultatele cantitative ale proiectului sunt cele 221 semnale statice, 64 indicatoare, 92 panouri auxiliare, 64 semnale luminoase terestre, 54 semnale luminoase amplasate pe poduri, 180 stâlpi noi din beton armat, 22 stâlpi noi metalici şi 24 stâlpi ce au fost reabilitaţi. Pentru securizarea sistemului de semnalizări s-a instalat un sistem combinat de supraveghere video şi supraveghere cu senzori de înclinare pentru detectarea încercărilor de sustragere.

Impactul proiectului este semnificativ în ceea ce priveşte asigurarea tranziţării pe canalul Dunăre-Marea Neagră, navigaţia făcându-se în condiţii de siguranţă şi la standarde internaţionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii