Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că….? Celebrul cântăreț Sting s-a născut la această dată. De unde și-a primit porecla de sting (înțepătură)

ro

02 Oct, 2021 00:00 1311 Marime text

 
                  
  • Sting afirmă că și-a primit porecla de când era cu formația Phoenix Jazzmen.
  •  Într-un concert purtase un pulover cu dungi negre și galbene, iar leader-ul formației Gordon Solomon observase că arata precum o albină.
  • Și a primit numele de scenă „Sting” („înțepătură”). 
Gordon Matthew Thomas Sumner, CBE (n. 2 octombrie 1951, Wallsend, Anglia, Regatul Unit), cunoscut sub numele de scenă ca Sting, este un muzician englez din Wallsend, Newcastle-upon-Tyne.
 
Înaintea carierei remarcabile de artist solo, a fost liderul vocal, principal compozitor și basist al trupei rock The Police din anii 1970–1980. Ca muzician solo și ca membru al trupei The Police, Sting a vândut peste 105 milioane de înregistrări, și a fost distins cu șaisprezece premii Grammy.
 
Sting afirmă că și-a primit porecla de când era cu formația Phoenix Jazzmen. Într-un concert purtase un pulover cu dungi negre și galbene, iar leader-ul formației Gordon Solomon observase că arata precum o albină.

Și a primit numele de scenă „Sting” („înțepătură”). Folosește porecla pretutindeni, cu excepția documentelor oficiale. La o conferință de presă filmată în filmul Bring On The Night a spus în glumă "Copiii mei îmi spun Sting, mama mea îmi spune Sting, dar cine este acest personaj Gordon ?"
 
În ianuarie 1977, Sting se mutase de la Newcastle la Londra, și imediat după s-a alaturat lui Stewart Copeland și Henry Padovani (mai târziu fiind inlocuit de Andy Summers) înființând formația The Police., scrie wikipedia.org.  
 
Între anii 1978 și 1983, cinci albume au ajuns în top și au câștigat șase premii Grammy Awards, scrie wikipedia.org.
 
Deși muzica lor era inițial punk inspirat, The Police imediat au schimbat genul în reggae-tinged rock și minimalist pop. Ultimul lor album, Synchronicity, care include cel mai cunoscut cântec al lor, Every Breath You Take, a fost lansat in 1983.
 
Deși nu s-au destrămat oficial după ultimul lor album, formația a decis a lucreze la proiecte solo. Pe când anii treceau, membrii formației, in special Sting, au negat posibilitatea unei reformări. Dar în 2007, formația s-a reformat anunțând tot odată un turneu global.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii