Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CJ Constanța Modificarea Organigramei și Statului de funcții pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

ro

24 May, 2024 15:05 415 Marime text
Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 29.05.2024, ora 10,00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, ședință ce se va desfășura în format fizic.

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care proiect de hotărâre nr.103/16.05.2024 privind modificarea Organigramei și Statului de funcții pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.
Inițiator este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Potrivit proiectului, prin Hotărâea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 77/24.04.2024 a fost aprobată Organigrama şi Statul de funcţii pentru Spitalul Clinic de Pneumofiziologie Constanta cu un număr de 253 de posturi.

Unitatea sanitară mentionează că numărul total de posturi nu a fost modificat faţă de ultimul Stat de functii aprobat, acestea încadrându-se în prevederile bugetului de venituri şi cheltuieli ale anului 2024.

Faţă de ultima aprobare prin H.C.J.C. nr.77/24.04.2024, potrivit documentației înaintate şi având în vedere organizarea activităţii spitalului repartizată pe categorii de personal, structuri, compartimente şi sectii conform Ordinului Ministrului Sănătătii nr.1224/2010 privind aprobarea normativelor de personal pentru asistenţă medicală spitalicească, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătătii publice nr.1778/2006 privind aprobarea normativelor de personal, coroborat cu Ordinul nr.1101/2016 privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infectiilor asociate asistentei medicale în unitătile sanitare, asupra Organigramei şi Statului de funcţii ale institutiei sanitare, intervin următoarele modificări:

Transformarea postului de medic specialist, specialitatea epidemiologie, normă întreagă din cadrul Compartimentului de Prevenire şi Control a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale, de la poziţia nr. 146 din statul de funcţii aprobat, în 2 posturi cu jumătate de normă astfel:
➢ 1 post cu 0.5 normă, specialitatea epiedemiologie
➢ 1 post cu 0.5 normă, specialitatea boli infecţioase

Unitatea sanitară consideră necesar acest lucru, deoarece ocuparea unui singur post de medic specialist epidemiolog cu jumătate de normă este suficientă pentru asigurarea unui serviciu de calitate în cadrul compartimentului, şi încadrarea unui medic specialist, cu jumătate de normă, specialitatea Boli Infecţioase ar contribui la dezvoltarea spitalului prin respectarea protocoalelor şi procedurilor de prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale prin intermediul compartimentului intem.

Se menţionează că numărul total de posturi aprobate din cadrul ultimului Stat de funcţii nu a fost modificat, acesta flind de 253 de posturi cu încadrarea în prevederile bugetului de venituri şi cheltuieli ale anului 2024.

De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 15 din H.G. nr.56/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgentă a Ouvernului nr.I62/2008 privind transferul ansamblului de atributii şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii către autoritătile administratiei publice locale, „autoritatea administrației publice locale, prin structura cu atribuţii specifice In domeniu, are următoarele competenţe:
a) aprobă statele de funcţii ale unitătilor sanitare subordonate, cu incadrarea în normativele de personal si în bugetul de venituri si cheltuieli aprobat;
 b) aprobă modificarea statelor de funcţii aprobate;
c) aprobă organigrama ,si modificarea acesteia.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa menţionează că Organigrama şi Ştatul de funcţii ale institutiei sanitare au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului de Administraţie nr. 03/13.05.2024.

Proiectul în integralitate poate fi consultat în secțiunea Documente a materialului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Ședință ordinară a CJ Constanța! Retragerea UAT Județul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii