Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, în şedinţă extraordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

ro

21 Dec, 2021 09:07 1770 Marime text
Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă extraordinară, cu convocare de îndată, marți, 21 decembrie 2021, ora 10.30.





Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

UPDATE: ora 10.35 

Sunt 27 de consilieri prezenți din 27. Ședința este statutară. 

Se trece la votarea proiectului de pe ordinea de zi. 

Cu 26 de voturi pentru și o abținere, ordinea de zi a fost aprobată. 

UPDATE: ora 10.37

În debutul ședinței extraordinare a Consiliul Local Constanța, consilierul local liberal, Adriana Arghirescu a adresat o întrebare secretarului de ședință.
 
 

„Convocarea acestei ședințe a fost pe baza articolului 134, aliniatul 4 din codul administrativ. Aș dori să știu care este urgența sau forța majoră a acestor două proiecte care au dus la această decizie“ – a precizat Adriana Arghirescu.

 
Primarul Vergil Chițac a ținut să explice de ce s-a decis convocarea acestei ședințe extraordinare.
 

„Sistemul termic este pe butuci și așa este de ani de zile. Din păcate CET-ul nu ne aparține. Așa cum știți foarte bine, că la un moment dat ai fost și dumneavoastră în ministreul acela, este în subordinea Ministerului Energiei. CET-ul, pentru că este într-o situație de insolvență, deci are o situație contractuală foarte dificilă cu furnizorii de gaz. Din acest motiv, în vară, când am încheiat contractele de gaz, ROMGAZ-ul și TRANSGAZ-ul au condiționat un preț bun de altfel, de 296 de lei pe kw oră, comparativ cu alte orașe care plătesc 800 de lei, dar au condiționat plata în avans. Prin urmare, noi trebuie, de fiecare dată, și suntem pe exercițiul bugetar al acestui an, să căutăm bani în buget și să dăm CET-ului bani să plătească în avans gazul, deși, noi facturăm de la populație după 45 de zile de la data prestării serviciului, adică după o lună și jumătate – două după ce am prestat serviciul. Prin urmare, până astăzi gazul este plătit, iar dacă nu dăm banii astăzi și nu pot plăti în avans, pe lângă faptul că „fură“ de pe conducta TRANSGAZ-ului, vom plăti în loc de 296 de lei la 650 de lei kw/oră. Banii aceștia îi vom da din buzunarul constănțenilor. Asta este urgența“ – a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

 
La rândul ei, Adriana Arghirescu a menționat că aceasta ar fi urgența în cazul primului proiect și a întrebat care ar fi urgența la cel de-al doilea proiect.
 

„Proiectul numărul doi ține de rapiditatea lansării unei proceduri de licitație. Deci proiectul tehnic îl abordăm de așa manieră încât să ridicăm mai repede caietul de sarcini. Dacă vreți, puteți exclude proiectul 2, dar v-am spus de ce, din punctul meu de vedere, este urgent“ – a precizat Vergil Chițac.

 
UPDATE: ora 10.44

Se votează proiectul 1 de pe ordinea de zi. 

Cu 26 de voturi pentru și o abținere, proiectul a fost aprobat. 

 Se votează proiectul 2 de pe ordinea de zi. 

Cu 26 de voturi pentru și o abținere, proiectul nr. 2 a trecut.  

Proiectul ordinii de zi

 
iniţiator: primar Vergil Chițac

- aviz Comisia de specialitate nr. 1


 
  • Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 130/2019 privind aprobarea actualizării documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța – etapa II”.

iniţiator: primar Vergil Chițac

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 2





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii