Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. PUZ-ul din Faleză Nord a creat din nou scandal în Consiliul local (galerie foto+video)

ro

28 Nov, 2019 14:10 5779 Marime text

În aceste momente, Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.



UPDATE 21: Amendamentul PMP nu a trecut și nici cel al PNL.

Proiectul a trecut cu 15 voturi pentru și 11 consilieri locali de la PNL și PMP s-au abținut. PUZ- ul a trecut.

Victor Constantin a fost propus de Vergil Chițac pentru funcția de consilier local, când amiralul era președinte al PNL Constanța. Ulterior, Constantin a fost propus spre excludere de PNL din partid pentru vot împotriva partidului. Însă prefectul nu a a semnat ordinul pentru încetarea mandatului. Astăzi, Constantin a ajutat PSD la vot

Oamenii prezenți în sala sunt nemulțumiți. Au părăsit încăperea cu urlete și țipete.

UPDATE 20: Stelian Ion, deputat USR: „Este o situația delicata și a CLM și a primarului. Nu se știa că terenul a fost dobândit în mod ilegal, o soluție poate fi deschiderea unui proces de revizuire, astfel încât prima sentința să fie desființată de o altă instanță."

Făgădău afirmă că s-a făcut revizuire și s-a pierdut pe fond.

Se supune la vot amendamentul PMP.

Are și PNL amendament - elaborarea unui PUZ care să respecte regimul de înălțime al zonei.

UPDATE 19: Scandal mare în ședința de CLM. Oamenii urlă efectiv la primarul Decebal Fagadau și îl amenință că se vor "răzbuna" anul viitor la alegerile locale dacă va permite aprobarea acestui PUZ. Făgădău plătește amenda în nume propriu pentru că nu a lăsat investitorul să facă ce dorește.

Făgădău spune că dacă proiectul nu va fi aprobat, va cere instanței să constate că el a inițiat proiectul Consiliului local.

PMP depune un amendament în legătură cu acest proiect, având în vedere că este vorba despre un teren din Dosarul Retrocedărilor.

„Pentru teren nu se va elibera autorizație de construire decât după obținerea definitivă a unei hotărâri de instanță care confirmă că inițiatorul terenului este proprietarul terenului".

Avocatul proprietarului terenului nu este de acord cu acest amendament.

În sală au venit și reprezentanții USR Constanța și deputatul Stelian Ion.

Secretarul municipiul Constanța, Marcela Enache a anunțat că într-adevăr terenul face parte din Dosarul Retrocedarilor dar clarificarea situației acestor terenuri va dura probabil câțiva ani.

UPDATE 18:  Inițiatorul PUZ, Mihai Florin Valentin a luat cuvântul în ședința. Este cel de-al cincilea proprietar al terenului. Terenul a fost parte din Dosarul Retrocedarilor.

„Se vor face parcări publice pentru cei din zonă care se plâng că nu sunt parcări cât și locuri de joacă pentru copii și spații verzi. Sunt cuprinse în PUZ”, spune Mihai Florin Valentin.

„Consider că nu putem socoti decizia Instanței. Consiliul Local trebuie să aprobe acest PUZ”, mai spune propiertarul,

De cealaltă parte, locuitorii din zona nu sunt de acord cu aprobarea PUZ și amenință cu plângere la DNA pentru fals și uz de fals pentru notarii și funcționarii din Primăria Constanța care au modificat destinația terenului.

Locuitorii ii roaga pe consilieri sa voteaze cu responsabilitate acest proiect.

Oamenii din Faleza Nord, acolo unde urmează sa se construiască blocul sunt nervoși și spun ca primarul a promis una și a făcut alta.

Oamenii îl ceartă pe primar că publicat ordinea de zi suplimentară cu acest proiect „noaptea ca hoții!!”

Ia cuvântul și avocatul proprietarului care insistă pe faptul că există o sentința definitivă pentru aprobarea în aplicarea acestui PUZ. (Citește aici despre PUZ)

UPDATE 17

Se face trecerea la proiectele de pe ordinea suplimentară. La proiectul nr.1, referitor la aprobarea Planului urbanistic zonal elaborat în temeiul sentinței civile nr. 63/2016 rămasă definitvă, sunt oameni în sală care cer să nu treacă proiectul.

UPDATE 16

Au trecut și proiectele 41 și 42.

UPDATE 15

Vis a vis de primul proiect de pe ordinea suplimentară, sunt prezenți iar în sala locuitori din zona Faleză Nord care nu sunt de acord cu aprobarea acestui proiect, ceea ce ar duce la iscarea unui scandal.

Este totuși vorba despre o sentință definitivă.  

UPDATE 14

A trecut între timp și proiectul 42.

Se așteaptă rezultatul voturilor secrete. 


UPDATE 13 

Rezultatul la vot pentru proiectul 37 este următorul: consilierii PNL și  PMP s-au abținut. Asta înseamnă că proiectul nu a trecut. Este a doua oară când aleșii locali resping acest proiect.

UPDATE 12

La proiectul 41, propunerile sunt Marian Ștefan și Andrada Bărbat. Este vorba despre numirea reprezentaților primăriei în CA Telegondola Mamaia Srl.

UPDATE 11

Pentru proiectul 37 se votează secret, se fac buletine de vot.

UPDATE 10 

Urmează proiectul 37, cel privind cumpărarea unui imbobil în care funcționează o creșă.

Între timp se votează proiectele 38, 39, 40. 

UPDATE 9

A fost aprobat și proiectul 31, proiectul 32 ( 8 voturi împotrivă) însă  nu a trecut. Proiectul 33 a fost retras, iar proiectele 34,35,36 au fost aprobate.

UPDATE 8

Au fost aprobate și proiectele 26, 37, 38, 29, 30. 

UPDATE 7

Continuă votul în CLM. Aleșii locali au mai aprobat proiectele 22, 23 și 24. Proiectul 25 fiind retras, așa cum am menționat anterior. 

UPDATE 6 

Astfel, potrivit proiectului de la punctul 17, elevii și profesorii lor, care au obținut premii la concursuri internaționale vor fi premiați.

Valoarea premiilor pentru fiecare elev/profesor va fi de 1000 de lei.

UPDATE 5 

Au fost aprobate și proiectele de la punctele 16-21.

UPDATE 4

La propunerea CLM, directorul economic al primăriei, Marcela Frigioiu va face parte din Consiliul de Administrație al City Bus, societatea de transport a municipalității.

Marcela Frigioiu a primit votul consilierilor locali la punctul 6 de pe ordinea de zi.

Totodată, aleșii continuă votarea proiectelor. Au fost aprobate primele 15 proiecte aflate pe ordinea de zi.

UPDATE 3 

A început ședința ordinară a lunii noiembrie de CLM. Sunt prezenți 26 de consilieri locali. Aleșii locali au început votarea proiectelor. Primele cinci proiecte au fost aprobate.

UPDATE 2 

Au fost retrase proiectele 25 și 33. Sunt 40 de proiecte rămase pe ordinea de zi + 2 proiecte pe ordinea suplimentară.

UPDATE 1 

Începe ședința cu intonarea imnului de stat al României și al Imnului Dobrogei, compus de compozitorului Dumitru Lupu, pe versurile textierei Carmen Aldea Vlad.. Solist, Iulian Bratu, TNOB Constanța. 


Iată ordinea de zi:

1. Aprobarea procesului verbal al ședinței ordinare a Consiliului local al municipiului Constanța din data de 31.10.2019; 

2. Aprobarea procesului verbal al ședinței extraordinare a Consiliului local al municipiului Constanța din data de 18.11.2019; 

3.Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului local pe trimestrul III pe anul 2019;        
 
 iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1 şi nr.5;
 
4.Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2019;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1 şi nr.5;
 
5.Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 350/2019 privind aprobarea planului de restructurare a obligațiilor fiscale la 31.12.2018 al SC Confort Urban SRL;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1, nr.3 şi nr.5;
 
6.Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 2 din HCL nr. 384/2018 privind aprobarea reorganizării Regiei Autonome Transport în Comun prin transformarea în societate pe acțiuni cu denumirea de „CT BUS S.A.”;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.3 şi nr.5;
 
7.Proiect de hotărâre privind aprobarea listei de priorități și repartizarea locuințelor sociale în baza Legii nr. 114/1996;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.3 şi nr.5;
 
8.Proiect de hotărâre privind repartizarea unor spații de locuit din fondul locativ;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.3 şi nr.5;
 
9.Proiect de hotărâre privind repartizarea locuințelor sociale destinate chiriașilor evacuați sau care urmează a fi evacuați din locuințele retrocedate foștilor proprietari în baza O.U.G. nr. 74/2007;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.3 şi nr.5;
 
10.Proiect de hotărâre privind aprobarea listei de priorități în vederea repartizării locuințelor sociale destinate chiriașilor evacuați sau care urmează a fi evacuați din locuințele retrocedate foștilor proprietari în baza O.U.G. nr. 74/2007;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.3 şi nr.5;
 
11.Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar domnului Savu Florin Cristian;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1, nr.3, nr.4 și nr.5;
 
12.Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar doamnei Dragnea Gabriela;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1, nr.3, nr.4 și nr.5;
 
13.Proiect de hotărâre privind aprobarea asociațiilor, fundațiilor și cultelor recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale protrivit legii, selecționate în vederea acordării de subvenții de la bugetul local pentru anul 2020;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1, nr.3, nr.4 și nr.5;
 
14.Proiect de hotărâre privind înființarea Comisiei de identificare și inventariere a monumentelor istorice aflate pe raza administrativ-teritorială a municipiului Constanța;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.2 și nr.4;
 
15.Proiect de hotărâre privind aprobarea parteneriatului dintre Municipiul Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța în vederea inițierii și derulării proiectului „Școala profesională în sistem dual din Constanța”;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1, nr.4 și nr.5;
 
16.Proiect de hotărâre privind aprobarea înființării Comisiei de implementare a proiectului „Școala Profesională în sistem dual din Constanța”;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1, nr.4 și nr.5;
 
17.Proiect de hotărâre privind aprobarea ocupării prin concurs a unui post vacant din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr. 3, nr.4 și nr.5;
 
18.Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.3, nr.4 și nr.5;
 
19.Proiect de hotărâre pentru completarea HCL nr. 425/2019 privind acordarea de recompense financiare elevilor premiați la olimpiadele sau concursurile școlare internaționale și profesorilor îndrumători;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1, nr.4 și nr.5;
 
20.Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 411/2019 privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT BUS SA și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune în municipiul Constanța;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.3, nr.5;
 
21.Proiect de hotărâre privind completarea și actualizarea inventarului bunurilor care aparțin domeniului privat al municipiului Constanța;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.2 și nr.5;
 
22.Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 335/2011 privind transmiterea unor imobile aparținând domeniului public al municipiului Constanța, din administrarea RAEDPP Constanța în administrarea unităților de învățământ preuniversitar de stat;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.4 și nr.5;
 
23.Proiect de hotărâre privind preluarea imobilului situat în municipiul Constanța, str. Atelierelor nr. 9 din administrarea RAEDPP Constanța în administrarea Consiliului local al municipiului Constanța;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.3 și nr.5;
 
24.Proiect de hotărâre privind dezmembrarea unor imobile situate în municipiul Constanța în vederea înscrierii în cartea funciară;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.2 și nr.5;
 
25.Proiect de hotărâre pentru completarea anexei nr. 6 la HCL nr. 466/2009 privind lista bunurilor din domeniul public și privat al municipiului Constanța ce urmează a fi concesionate către SC RAJA S.A. Constanța;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.3 și nr.5;
 
26.Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 2 din HCL nr. 296/2017 privind aprobarea aderării municipiului Constanța la Eurocities – Rețeaua marilor orașe europene și plata cotizației anuale aferente;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1 și nr.5;
 
27.Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare nr. 211901/01.11.2019 ce stabilește diferența de preț rezultată ca urmare a modificării reglementărilor urbanistice ale terenului ce a făcut obiectul contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr. 3080/31.07.2003 și a convenției nr. 563/11.04.2018;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1 și nr.5;
 
28.Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare nr. 218959/12.11.2019 ce stabilește diferența de preț rezultată ca urmare a modificării reglementărilor urbanistice ale terenului ce a făcut obiectul contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr. 1188/31.07.2004, adiționat prin actul  autentificat sub nr. 2661/12.09.2008, rectificat prin încheierea nr. 3144/19.05.2009;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1 și nr.5;
 
29.Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării directe a terenului situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, în suprafață de 352 mp, către SC Promedas Mamaia SRL; 
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1 și nr.5;
 
30.Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării directe a terenului situat în municipiul Constanța, str. Ion Luca Caragiale nr. 50, în suprafață de 44 mp, către Ștefănică Ioana, Mitea Constantin și Mitea Florin; 
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1 și nr.5;
 
31.Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării directe a terenului situat în municipiul Constanța, str. Bogdan Vodă nr. 59, în suprafață de 39 mp, către Bucovală Mihai și Bocea; 
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1 și nr.5;
 
32.Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării directe a terenului situat în municipiul Constanța, str. Ștefan cel Mare nr. 65, în suprafață de 410 mp, pe care există construcția deținută în proprietate de către Stancă Neculae și Stancă Constanța; 
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1 și nr.5;
 
33.Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului situat în municipiul Constanța, Str. Intrarea Smârdan FN, în suprafață totală de 114 mp, respectiv 95 mp și 19 mp;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1 și nr.5;
 
34.Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului situat în municipiul Constanța, Sat Vacanță, zona Luna Park, în suprafață de 76 mp;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1 și nr.5;
 
35.Proiect de hotărâre privind extinderea valabilității planului urbanistic zonal aprobat prin HCL nr. 352/2016 până la data de 29.11.2022;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.2;
 
36.Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire imobil locuire colectivă, bd. Mamaia nr. 195, investitor Matei Marius Dorin;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.2;
 
37.Proiect de hotărâre privind îndreptarea erorii materiale din cuprinsul documentației de urbanism aprobată prin HCL nr. 338/2019;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.2;
 
38.Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire 4 locuințe individuale înșiruite, str. Alexandru Șteflea nr. 2, investitor Filimon Iulius;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.2;
 
39.Proiect de hotărâre privind cumpărarea prin negociere directă a imobilului teren și construcție situat în Constanța, str. I. C. Brătianu nr. 16, cu destinația creșă;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1, nr.3, nr.4 și nr.5;
 
40.Proiect de hotărâre privind completarea anexei nr. 1 la HCL nr. 302/2019 cu un membru provizoriu reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice în Consiliul de administrație al RAEDPP Constanța;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.3  şi nr.5;
 
41. Proiect de hotărâre privind numirea unor membri în Consiliul de administrație al SC Telegondola Mamaia SRL;
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.3 și nr.5;
 
42. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 327/2017 privind aprobarea componenței, atribuțiilor și funcționării Comisiei de repartizare a locuințelor sociale în baza Legii nr. 114/1996.
 
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.3 şi nr.5.
 

Ordinea suplimentară este următoarea și o puteți consulta și în secțiunea Documente: 
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal elaborat în temeiul sentinței civile nr. 63/2016 rămasă definitvă, inițiator Mihai Valentin Florin;     
 iniţiator: primar Decebal Făgădău
- aviz Comisia de specialitate nr. 2;
  • Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 112/30.04.2013.     
iniţiator: primar Decebal Făgădău
- avize Comisiile de specialitate nr.1, nr.2 și nr.5.

Sursa foto: ZIUA de Constanța 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii