Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Un proiect al obiectivului de reamenajare a parcului din Poarta 6 este în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

ro

26 May, 2024 17:00 753 Marime text
  • Consiliul local al municipiului Constanța este convocat în ședință ordinară în data de 30 mai 2024, de la ora 14:00
  • Unul dintre proiectele ce vor intra la vot este Proiect de hotărâre nr. 244/24.05.2024, inițiat de Vergil Chițac și care privește aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajare spațiu public din zona Parc Poarta 6 (Faleză Sud)”
 
Consiliul local al municipiului Constanța este convocat în ședință ordinară în data de 30 mai 2024, de la ora 14:00.
 
Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.  
 
Unul dintre proiectele ce vor intra la vot este Proiect de hotărâre nr. 244/24.05.2024, inițiat de Vergil Chițac și care privește aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajare spațiu public din zona Parc Poarta 6 (Faleză Sud)”.
 
Valoarea totală estimativă a investiției este în cuantum de 7.468.153,07 lei fără TVA, respectiv 8.845.753,74 de lei cu TVA, din care C+M: 3.353.865,92 de lei fără TVA, respectiv  3.991.100,44 de lei cu TVA.
 
Conform referatului de aprobare, prin realizarea investiției publice „Reamenajare spațiu public din zona Parc Poarta 6 (Faleză Sud)” se urmărește dezvoltarea parcului și promovarea activităților sportive în zonă, în vederea promovării unui stil de viață actvi și dezvolatarea interacțiunii sociale  în cadrul acestor spații, ceea ce ar contribui la reducerea stresului și a anxietății, îmbunătățind sănătatea mentală a locuitorilor.
Prin dezvoltarea acestor elemente, orașul poate deveni un loc mai plăcut, sănătos și interconectat, promovând astfel o calitate a vieții superioară pentru toți cei care îl numesc acasă. Îmbunătățirea calității spațiului public și a interconexiunii cu existentul, obținerea unor imagini arhitectural – urbanistice moderne, compatibile cu caracterul zonei, care, prin integrarea în peisajul urban, să genereze premiza de reper local.
 
Obiectivul de investiții din zona Parc Poarta 6 – Faleză Sud include:
  • Teren de fotbal
  • Teren multisport (fotbal, tenis, volei, handbal)
  • Teren baschet
  • Loc amenajat pentru câini
  • Amenajare incintă, drumuri, alei, parcări
  • Rețele exterioare
  • Organizare de șantier
 
Detalii despre acestea se regăsesc în secțiunea „DOCUMENT” a articolului.
 
Conform contractului de prestări servicii înregistrat sub nr. 117078/20.06.2023, privind achiziția serviciului de Elaborare documentație tehnico – economică aferentă obiectivului de investiții menționat, încheiat între UAT Județul Constanța și Atelier Selin SRL, s-a întocmit documentația în etapa de studiu de fezabilitate și s-au determinat indicatorii tehnico – economici pentru fiecare locație cuprinsă în obiectivul de investiții.
 
În cadrul documentației tehnico – economice întocmită, s-au propus două scenarii care au fost supuse comparației din punct de vedere tehnic, economic, financiar și operațional pentru alegerea soluției optime de implementare.
 
În urma analizei celor două scenarii, s-a concluzionat că diferențele dintre acestea constau în înlocuirea totală/parțială a terenurilor de sport și aleilor construcției, astfel că atât din punct de vedere economico – financiar, cât și din punct de vedere tehnic și a întreținerii în timp a construcțiilor, se consideră că scenariul 2 este mai avantajos. Concret, acesta constă în desfacerea infrastructurii existente și înlocuirea aleilor existente integral împreună cu straturile suport, înlocuirea integrală a mobilierului urban etc.
 
Despre contractul câștigat de Atelier Selin SRL
 
Cotidianul ZIUA de Constanța aducea la cunoștința cetățenilor, într-un articol semnat la 23 iunie 2023, faptul că Primăria Constanța a atribuit un contract de  prestări servicii privind achiziţionarea serviciului de elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii "Reamenajare spaţiu public zona Parc Poarta 6 (Faleză Sud)"- faza studiu de fezabilitate. 
 
Contractul a fost atribuit societății Atelier Selin SRL din București la prețul de 192.500 lei fără TVA.
 
Despre Atelier Selin SRL
 
Conform termene.ro, firma a fost înființată în mai 2022 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 7111 - Activități de arhitectură. Are sediul social în București, Șoseaua Pantelimon, nr. 245, Bloc 51, Sector 2.

Aceeași sursă arată că în 2022 a înregistrat o pierdere de 956 de lei.
 
Asociat unic al societății este Veronica - Ana Selin, iar administrator este Alexandru - Bogdan Selin.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii